![]() |
Wyłączona karta graficzna i problem z panelem sterowania Nvidia - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Wyłączona karta graficzna i problem z panelem sterowania Nvidia (/wylaczona-karta-graficzna-i-problem-z-panelem-sterowania-nvidia-51243-t) |
Wyłączona karta graficzna i problem z panelem sterowania Nvidia - UrbanLegend - 18.01.2017 14:56 Wczoraj podczas używania laptopa, ekran poprostu się "wyłączył". Po ponownym uruchomieniu komputera na ekranie były widocznie jedynie białe poziome migające paski. Teraz jest lepiej, działa, ale w niektórych miejscach migają niebieskie paski. Problemem jest jeszcze jedna rzecz, w menadżerze urządzeń przy karcie graficznej widnieje komunikat : "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)". Na pewnym forum znalazłem by spróbować w panelu Nvidia włączyć kartę dedykowaną i wyłączyć zintegrowaną, ale problem polega na tym, że w żaden sposób nie mogę włączyć panelu Nvidia, jakby nie reagował na kliknięcie, lub wyskoczy jakiś error. Jak to rozwiązać? RE: Wyłączona karta graficzna i problem z panelem sterowania Nvidia - LadyInBlue - 18.01.2017 15:08 Wygląda to jakby karta graficzna dożywała swoich dni. Możesz preinstalować sterowniki do niej, może coś to pomoże. RE: Wyłączona karta graficzna i problem z panelem sterowania Nvidia - UrbanLegend - 18.01.2017 15:19 Już to zrobiłem, w żaden sposób to nie pomogło. |