Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Co wybrałeś AVG, Avira czy MS Security Essentials? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f)
+--- Wątek: Co wybrałeś AVG, Avira czy MS Security Essentials? (/co-wybrales-avg-avira-czy-ms-security-essentials-5118-t)

Strony: 1 2 3

Co wybrałeś AVG, Avira czy MS Security Essentials? - Gunio - 10.03.2010 18:16

Witam. Mam do was pytanie który z antywirusów wybrać ? AVG czy Avira Czy Microsoft Security Essentials ?

Pozdrawiam.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials ? - izaw - 10.03.2010 18:34

A ja bym polecił darmowy Comodo.

M$ Security Essentials jest za młody aby mieć pewność, po za tym nie wszystkie sznurki w jednym ręku. AVG dość ciężki, co do aviry nie stosowałem, więc nie mam zdania, a opinie są zróżnicowane.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials ? - Gunio - 10.03.2010 18:37

Ale ms szybko wykrywa i ma na codziennie po 2 definicje do aktualizacji....

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - izaw - 10.03.2010 18:59

Czy robisz statystyki aktualizacji, czy zabezpieczasz komputer? To nie to samo.

Ważna jest baza jako całość, algorytm szukania zagrożeń włączając w to heurystykę i obciążenie systemu.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - Gunio - 10.03.2010 19:04

Narazie mam antywira Microsoftu i sprawuje się dobrze...

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - izaw - 10.03.2010 19:13

Dobrze, bo nie zamula. O jakości ochrony pokaże czas.

Albo nie będziesz miał szkodników, czego ci życzę, albo... nie będziesz o nich wiedział, do czasu.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - StoProcent - 10.03.2010 19:33

Avira odpada , co do AVG , mam go lecz czuję się nie pewny . MS- nie testowałem , moim zdaniem pozostał mistrzem i zawsze był Kaspersky , Nod32 - Eset . Najlepsze i naprawdę wyłapią Ci wszystko , AVG jest po nich dobrym , ale nie jest moim zdaniem godnym rywalizacji z nimi ponieważ wpuszcza , rzadko ale się znajdzie jeden na rok , dosłownie , ale ten jeden może zniszczyć Ci życie .

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - stingear - 10.03.2010 20:20

Jeśli chodzi o antywirus to zdania są podzielone. Każdy poleci Ci coś innego, ale tylko od Ciebie zależy co wybierzesz i z czym najlepiej Ci się będzie działać. Ja Ci polecę AVAST'a w wersji 5 (oczywiście darmowy), bardzo przyjemny i przejrzysty interfejs, łatwy w obsłudze i skuteczny. Nie mam żadnych syfów, a mam dwa systemy na kompie, W7 i Linux'a, wiec z pod Linux'a widzę czy coś jest, poza tym używam czasem skanerów on-line i też wszystko ok. Poza tym nie sprowadzam plików z niewiadomych źródeł i omijam trefne witryny. Najlepszym antywirusem jest Twoja przezorność, a zwykły antywirus, to tylko dodatek. Najlepiej pobierz ze 3 antywirusy, zainstaluj jednego, po testuj jeden dzień, wywal i zainstaluj kolejnego. Tak przetestuj wszystkie i będziesz wiedział, który najbardziej Ci odpowiada. A skuteczność tak naprawdę wszystkie mają taką samą, jeśli jest się nierozważnym, to i tak się coś złapie.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - trixo - 11.03.2010 00:03

(10.03.2010 18:34)izaw napisał(a):  A ja bym polecił darmowy Comodo.

Ja go właśnie posiadam, i jak kolega wyżej polecam. Dobrze się sprawuje!

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - mirbam - 11.03.2010 10:56

Zniesmaczony Ja mam SECURITY ESSENTIALS i się sprawdza (narazie)Zacieszacz
Podobno dobry jest McAfee albo Arkavir co o tym myślicie Kozak

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - Gunio - 11.03.2010 15:09

Do avasta 4 home nie mam zaufania bo przepuścił 2 trojany. MS Security Essentials wykrył i wywalił, AVG testowałem i też wykrywa(testowałem Eicar Test File), Avira nie jest po polsku... Może jakieś porządne polecicie ?

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - ihatebuffering - 11.03.2010 17:38

Co to znaczy porządne ? Nie ma takiego antywirusa który ma wszystko w sobie i jest w 100 % anty. Chcesz mieć wszystko w 1 to kupujesz za niemało Kaspersky Interent Security i masz cały pakiet zabezpieczeń (co z tego że, PC muli Zadowolony), Avira jest bardzo dobra a to, że ANG po co Ci tam polski Zacieszacz. Nod32 działa świetnie na Win 7 ale też jest płatny. Avast nie polecam na win7.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - Gunio - 12.03.2010 14:01

Ale który był by dla mnie odpowiedni ? Albo polećcie mi innego Cwaniak

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - PLANETKA - 12.03.2010 14:11

Z darmowych to Microsoft Security Essentials, a z płatnych to nod 32 innych lepszych nie ma raczej.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - stingear - 12.03.2010 14:58

(11.03.2010 15:09)Gunio napisał(a):  Do avasta 4 home nie mam zaufania bo przepuścił 2 trojany. MS Security Essentials wykrył i wywalił, AVG testowałem i też wykrywa(testowałem Eicar Test File), Avira nie jest po polsku... Może jakieś porządne polecicie ?

Jak byś dokładnie przeczytał, to poleciłem AVAST'a w wersji 5, czyli Avast 5 Free, o wiele stabilniejszy i przyjemniejszy w użytkowaniu. Testuję odkąd tylko się pojawił i jak narazie jestem zadowolony, bo wykrywa wszystko, nawet to, z czym sobie inne antywirusy chwilę przedtem nie poradziły. Wersja Home 4.8 miała swojego czasu pewne niedociągnięcia, ale bardzo szybko sobie z nimi poradzili, w kilka dni.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - bartholo - 12.03.2010 17:23

Ja używam nowe dziecko Microsoftu, "Microsoft Security Essentials"
Dobrze się sprawuje, nie powoduje problemów, i nie "muli" systemu.
Podczas testu, wykrył 99.9% wirusów jakie mam na specjalnej płycie do testów Zacieszacz
W wersji PL jest wszystko ładnie opisane, przejrzysty interfejs itp. Polecam.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - Gunio - 12.03.2010 20:56

Aha, siedzę teraz u siostrzeńców na laptopie ale dasz na np. sendspace.pl te wirki ? Daj połowę, ok ?
Pozdrawiam.

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - Lalik - 15.03.2010 07:54

A ja powiem tak z darmowych tylko i wyłącznie Avira lub MS Security Essentials, z płatnych jak chcesz zainwestować tylko i wyłącznie norton 2010 (zwycięzca ostatnich testów chipa nie dość, że powalił Kasperskiego to jeszcze nie muli kompa Zacieszacz)

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - Gunio - 15.03.2010 17:33

A który bardziej dla mnie ?

RE: AVG, Avira czy MS Security Essentials? - ihatebuffering - 15.03.2010 17:40

Kurde nie ma lepszego dla kogoś, antywirus nie ma prawie nic do sprzętu jakiego posiadasz, gwarantuję Ci tylko, że NOD32 i Avira nie będzie Ci mulić PC ale kaspersky już tak bo u mnie mulił a mam lepszy procek. Są wersje trial i nikt Ci nie zabroni z nich korzystać, popróbuj kilka i wybierz najlepszy dla siebie Cwaniak