Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z instalacją programów na koncie użytkownika standardowego - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem z instalacją programów na koncie użytkownika standardowego (/problem-z-instalacja-programow-na-koncie-uzytkownika-standardowego-51139-t)

Problem z instalacją programów na koncie użytkownika standardowego - tojatta - 18.12.2016 14:24

Witam!
Mam problem z intalacją programów na moim koncie. Na komputerze są 2 konta Administrator i moje.Szukałem dużo rzeczy w internecie na ten temat ale nic nie ma. Problem pojawia się wtedy gdy chce zainstalować jakiś program, komputer chce abym zainstalował to z konta administratora.

RE: Problem z instalacją programów na koncie użytkownika standardowego - beabea - 20.12.2016 21:37

A kto jest administratorem? Widocznie tak ustawił, żeby tylko on mógł instalować programy.

RE: Problem z instalacją programów na koncie użytkownika standardowego - thermalfake - 20.12.2016 23:08

Przykro mi ale konto standardowe plus włączone UAC wymuszają podanie poświadczeń administracyjnych lub instalacji z konta o uprawnieniach administratora. Tutaj nie podajemy jak obejść zrobioną przez kogoś innego konfigurację.