Przesiadka z windows 8.1 na 7 Ultimate 64 bit - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Przesiadka z windows 8.1 na 7 Ultimate 64 bit (/przesiadka-z-windows-8-1-na-7-ultimate-64-bit-51100-t) |
Przesiadka z windows 8.1 na 7 Ultimate 64 bit - Krzysztofzak - 05.12.2016 21:28 Witam serdecznie Zanim opowiem o swoim problemie w tym temacie, to muszę opowiedzieć jak to się zaczęło: Pewnego dnia postanowiłem sobie zmienić kartę graficzną z Geforce GTX 650 na 1060 a znajomy mojego ojca to dla mnie zrobił (oczywiście kartę kupiłem ja). Jednakże problem był na samym początku otóż okazało się że gość ten zainstalował bez mojej wiedzy Windows 8.1 i tutaj zaczyna się wątek... Mam zamiar przenieść się z tej przeklętej ósemki na Windows 7 Ultimate 64 bit, przegrałem na mój przenośny dysk wszystkie swoje rzeczy i inne bzdety...nieważne, mam zgraną siódemkę na płycie i nawet na usb, lecz przy próbie instalacji, komputer już na samym początku nie widzi ani klawiatury ani myszki, wydaje mi się że jest to problem z biosem komputera że trzeba go zresetować do ustawień fabrycznych, czy jest w tym może jakiś inny haczyk? Mój sprzęt: Windows 8.1 pro 64 bit 12 GB RAM Procesor intel core i5, 3,20 GHz NVIDIA Geforce GTX 1060 6GB DirectX 11 Potrzebna mi wasza pomoc w tej sprawie, wcześnie to mi się udawało zainstalować system operacyjny (większość na virtual boxie) lecz trochę się boję majstrować przy własnym komputerze, mam w tym niemałe doświadczenie ale przyda się pomoc profesjonalisty RE: Przesiadka z windows 8.1 na 7 Ultimate 64 bit - thermalfake - 21.12.2016 03:04 Jaki model płyty głównej ? Jeśli na brasswellu/skylake'u to do instalatora z win7 trzeba pobrać i odpalić Intel Windows 7 USB 3.0 Creator Utility https://downloadcenter.intel.com/download/25476/Windows-7-USB-3-0-Creator-Utility |