Rozwiązany łączy z internetem tylko po resecie rutera, czasem rozłącza w trakcie działania. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozwiązany łączy z internetem tylko po resecie rutera, czasem rozłącza w trakcie działania. (/laczy-z-internetem-tylko-po-resecie-rutera-czasem-rozlacza-w-trakcie-dzialania-51070-t) |
łączy z internetem tylko po resecie rutera, czasem rozłącza w trakcie działania. - joasia1234 - 27.11.2016 10:22 Witam koledzy, jako że to mój pierwszy post pozdrawiam Was na poczatek. Zalogowałam się tutaj aby uzyskać pomoc. DOtychczas pracowałam na starym laptopie z systemem XP, teraz mam nowszą maszynę i system Win 7 pro 64. Niestety mam problem z siecią wifi. Normalnie ją widać, tylko że laptop łączy się tylko po akcji resetu rutera. Dodatkowo w trakcie działania potrafi zerwać połączenie. Wrzucam coniektóre zrzuty ekranu. Trochę już poczytałam i próbowalam poustawiać, ale niestety nic... Prosze o pomoc speców w tych kwestiach. Dziękuję J. ps. mam tez pytanie odnoścnie dlaczego mam takie smugi na górze okien ? ( tu na zrzucie jest to ten dolny obrazek ze strzałką. ) dodam że to nie jest przeźroczystość, bo mam ją wyłączoną. aby widac było zdjęcie należy w nie kliknąć, potem już na stronie fotosika raz jeszcze w nie kliknąć, wtedy będzie czytelne. dodam że z ruterem wszystko jest ok, bo mamy inny laptop z systemem XP i wszystko ładnie działa. mój laptop to lenovo t500 RE: łączy z internetem tylko po resecie rutera, czasem rozłącza w trakcie działania. - joasia1234 - 28.11.2016 19:53 nie jesteście zbytnio pomocni, ale znalazłam pomoc na forum elektroda, wklejam rozwiązanie problemu 1.w menadżerze urządzeń znajdź swoją kartę sieciową i w zakładce : <Zarządzanie energią> odznacz "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii". 2 nacisnij i przytrzymaj klawisz windows (ten pomiedzy altem i ctrl z lewej strony) i nacisnij [r]. wpisz cmd [enter] w cmd wpisz ipconfig zapisz sobie adres bramy otworz przeglądarke adres bramy wpisz w przegladarke - zaloguj sie login i haslo znajdziesz na pudelku routera lub w google - standartowe. w opcjach rutera znajdz wifi (wireless) i tam zmien kanał (chanell )ustaw sobie 5 albo 7 albo inny zobacz na którym będzie działać najlepiej |