![]() |
Brak połączenia internetowego - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Brak połączenia internetowego (/brak-polaczenia-internetowego-51054-t) |
Brak połączenia internetowego - Piotrek1116 - 23.11.2016 18:32 Witam, jestem zielony w tych sprawach. Przed chwilą zainstalowałem sobie system Windows 7 Professional N(Oczywiście oryginalny) na laptopie, gdzie miałem poprzednio Windowsa 10, wszystko jest dobrze. Zainstalowałem i działa prawie wszystko (chyba). Instalowałem całkiem od nowa, stare pliki itp zostały usunięte. Chciałem połączyć się z internetem, ale nie za bardzo wiem jak, bo nie mam listy dostępnych połączeń tak jak w Win10, chciałem wybrać opcję "Ręczne nawiązywanie połączenia z siecią bezprzewodową", ale nie mam takiej opcji w Centrum sieci i udostępniania -> Skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć. Chcę się połączyć bezprzewodowo z routerem TP-Link, bo przewodowo przez kabel Ethernet mogę podłączając go do routera i komputera. Co zrobić, żeby bez kabla się łączyć? RE: Brak połączenia internetowego - dyzio2 - 23.11.2016 19:46 Napisz łaskawie jaki to sprzęt, sterownik WLAN zainstalowany? RE: Brak połączenia internetowego - lucyffer4f - 24.11.2016 14:30 No dokładnie, napisz co to za sprzęt, bo nie wiem co doradzic. more |