Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Potrzebuje pomocy z Adapterem. AK273 ADAPTER USB 3.0 DO SATA. 2.5 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Potrzebuje pomocy z Adapterem. AK273 ADAPTER USB 3.0 DO SATA. 2.5 (/potrzebuje-pomocy-z-adapterem-ak273-adapter-usb-3-0-do-sata-2-5-51020-t)

Potrzebuje pomocy z Adapterem. AK273 ADAPTER USB 3.0 DO SATA. 2.5 - LeV - 15.11.2016 19:34

Witam zamowilem adapter do dyskowu bede mogl zainstalowac win 7 z plyty jesli do adaptera podlacze dysk? Win 7 chce z plyty instalowac Prosze o odpowiedz Cwaniak Do laptopa nie jest podlaczony dysk poniewaz nie czyta ich. Pytanie brzmi czy bede mogl zainstalowac Win 7 jesli podepne dysk do adaptera? Prosze o szybka odpowiedz!:C
Dostalem adapter i przy instalacji mam to: Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Instalator nie obsługuje konfiguracji z użyciem dysków podłączonych za pomocą portu USB lub IEEE 1394 ani instalacji na tych dyskach."

RE: Pomozcie prosze!! Adapter. - thermalfake - 15.11.2016 21:45

Nie dokończyłeś poprzedniego wątku. Nie znamy faktycznego stanu dysku jak i tego czy kontroler sata wigóle rozpoznaje jakiekolwiek dyski. Zabierasz się od tyłka strony.
Pomysł na adapter sata pod usb jest kiepski. Dlaczego ? Ponieważ usb jest wolniejsze.

RE: Pomozcie prosze!! Adapter. - LeV - 16.11.2016 11:21

Wiem ze wolniejszy. Ale bylem w serwisie i powiedzial zebym zamowil adapter poniewaz juz nic nie zrobi ani do naprawy ani nic. Powiedzial kup adapter i zobaczZacieszacz Mowil ze dysk sprawny. A i czy wgl bede mogl zainstalowac Win 7 na nim? Odpowie ktos?

RE: Potrzebuje pomocy z Adapterem. AK273 ADAPTER USB 3.0 DO SATA. 2.5 - LeV - 17.11.2016 15:49

Dostslem adapter i fajnie chcialem zainstalować Win 7 a tu taki komunikat: Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Instalator nie obsługuje konfiguracji z użyciem dysków podłączonych za pomocą portu USB lub IEEE 1394 ani instalacji na tych dyskach." POMOCY!

RE: Potrzebuje pomocy z Adapterem. AK273 ADAPTER USB 3.0 DO SATA. 2.5 - thermalfake - 19.11.2016 20:36

Już się nie będę pastwił, napiszę gdzie jest taki poradnik i to tu na forum Uśmiechnięty Ludzie więcej samozaangażowania i zaradności a nie czekać aż wam pod nos dadzą.
http://windows7forum.pl/instalacja-windows-7-8-na-zewnetrznym-napedzie-usb-42948-t

Rozwiązanie tymczasowe bo to jak lizanie loda przez szybę. Nikt nie da gwarancji, że adapter poleci z dedykowaną prędkością interfejsu usb 3.0. To nie jest niestety SATA.

RE: Potrzebuje pomocy z Adapterem. AK273 ADAPTER USB 3.0 DO SATA. 2.5 - LeV - 20.11.2016 18:01

Dobra dzieki,ale mam ostanie pytanie bo dalem dysk kumplowi zeby mi win na nim zainatalowal i czy bedzie normalnie dzialal? Cwaniak A i to jest jaki adapter jak nie sata.? ;(

RE: Potrzebuje pomocy z Adapterem. AK273 ADAPTER USB 3.0 DO SATA. 2.5 - thermalfake - 20.11.2016 19:31

Cytat:dalem dysk kumplowi zeby mi win na nim zainatalowal i czy bedzie normalnie dzialal?

Nie jestem wróżką. Trzeba było dać całość. O ile bez samego laptopa to po podpięciu na pewno będzie szukał automatycznie sterowników do nowego sprzętu.

Cytat:A i to jest jaki adapter jak nie sata.? ;(

Przejściówka zdławiona do max teoretycznej prędkości interfejsu usb 3.0 W praktyce różnie z tym bywa zaleznie od samej przejściówki jak i ze sprzętem z którym ma współpracować.
Nie będzie to tak szybkie jak tradycyjnie wpięty dysk twardy we wnęce do kontrolera sata.

RE: Potrzebuje pomocy z Adapterem. AK273 ADAPTER USB 3.0 DO SATA. 2.5 - LeV - 21.11.2016 15:22

Do zamkniecia!