![]() |
Rozwiązany Głośniki MICROLAB M-300 brak dźwięku 5.1 (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Głośniki MICROLAB M-300 brak dźwięku 5.1 (rozwiązany) (/glosniki-microlab-m-300-brak-dzwieku-5-1-rozwiazany-5100-t) |
Głośniki MICROLAB M-300 brak dźwięku 5.1 (rozwiązany) - sebciom14 - 09.03.2010 17:40 Witajcie, posiadam głośniki takie jak te: [urln]http://allegro.pl/item950832965_glosniki_microlab_m_300_5_1_62w_rms_x_bass_gw_fv.html[/urln] ,tylko bez pilota ![]() Mój problem polega na tym, że nie mogę uzyskać 5.1. Głośniki wtyka się do subwoofera, a z niego wychodzi jedna wtyczka zielona, którą się podłącza pod zielony wtyk na karcie dźwiękowej. Posiadam zintegrowana kartę z płyty głównej ASUS P7P55D LE. W programie ustawiam wszystko na 5.1, tak samo w systemie i przy każdym teście wychodzi mi tylko 2.0, dopiero przy muzyce nawet się włącza subwoofer. Pomożecie?? ![]() RE: Głośniki MICROLAB M-300 brak dźwięku 5.1 - Bogdan666ing - 09.03.2010 18:46 Nie możesz w teście mieć 5.1 jak podłączyłeś tylko 2 kanały przednie jednym zielonym kabelkiem. Do 5.1 potrzeba trzech kabli od kompa do subwoofera. Test przechodzi front left, front right itd i dla tego w teście masz tylko 2 kanały a, że głośniki robią z tych dwóch pięć (taki wewnętrzny "expand stereo to surround") to grają wszystkie ale nadal to gra dwa kanały. Jeśli subwoofer nie ma wejścia na 5,1 to zapomnij o poprawnym teście i równie dobrze w programie ustaw stereo, zresztą nawet lepiej stereo bo w filmach z dźwiękiem ac3 nie usłyszysz wszystkich odgłosów bo niektóre są kierowane na tyły i środek a nie ma ich w frontach. RE: Głośniki MICROLAB M-300 brak dźwięku 5.1 - ihatebuffering - 10.03.2010 14:08 Ja miałem głośniki 5.1 gdzie wszystkie głośniki podłączało się do mini wzmacniacza a potem przez 1 jack to karty dźwiękowej i jakoś mi działało. Spróbuj zaktualizować sterowniki przez Drivermaxa do karty dźwiękowej. |