![]() |
Szyfrowanie dysku na komputerze - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Szyfrowanie dysku na komputerze (/szyfrowanie-dysku-na-komputerze-50583-t) |
Szyfrowanie dysku na komputerze - Calmin - 05.08.2016 23:04 Hej, mam na laptopie dysk ssd z windowsem itd. i drugi dysk hdd. I chciałem sobie zaszyfrować ten drugi dysk TrueCryptem. I mam w związku z tym wątpliwość, ponieważ wcześniej szyfrowałem sobie tylko zewnętrzne nośniki danych a tutaj chcę zaszyfrować dysk na komputerze, którego normalnie używam. Czy takie zaszyfrowanie nie spowoduje trudności w używaniu komputera? Czy jeżeli przy włączeniu notebooka włączę truecrypt i odszyfruję mój dysk to do momentu zahibernowania/wylogowania/włączenia itd. będzie on działał normalnie? I czy nie spowoduje takie działanie jakichś problemów np. jeżeli mam zainstalowane gry na tym hdd a wiadomo, zapisy robią się na tamtym ssd to nie będzie to powodowało problemów? ps. proszę mnie nie odsyłać do tutoriala bo go czytałem i korzystałem jak szyfrowałem tamte zewnętrzne nośniki. ps2. a może jakiś inny program niż truecrypt? |