Rozwiązany Eksplorator Windows przestał działać (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Eksplorator Windows przestał działać (rozwiązany) (/eksplorator-windows-przestal-dzialac-rozwiazany-5057-t) |
Eksplorator Windows przestał działać (rozwiązany) - Extreme - 07.03.2010 18:46 Witam, mam problem z Eksploratorem, przy wchodzeniu na serwer w pewnej grze zawsze pojawia się błąd Błąd zaczął się pojawiać po "zabawie" kilkoma programikami polecanymi na forum. Były to: TuneUP - nic w nim nie zmieniałem, bo nie oferował tego, o co mi chodziło Universal Theme Patcher - tutaj patchowałem 3 pliki, które chciał. Po przywróceniu poprzednich problem nie zniknął Windows 7 Start Orb Changer v3 - myślę, że tutaj może tkwić problem. Nie mogłem użyć opcji MakeBackup, bo pojawiał się komunikat: Przy wyborze ORba nie jest napisane Odmowa dostępu, a Nieprawidłowe wywołanie procedury lub argument. Backup zrobił się po włączeniu programu z opcją uruchom jako administrator, ale przy Orbie błąd pozostał. Yodm3D - bezproblemowo. Nie wiem czy problem nie będzie pojawiał się w innych aplikacjach, ale w tej sytuacji jest on bardzo kłopotliwy, bo na serwer wchodzę dość często. Proszę o pomoc RE: Eksplorator Windows przestał działać - slump - 07.03.2010 22:05 Użyj przywracania systemu do daty sprzed instalacji programu i powinno być ok. RE: Eksplorator Windows przestał działać - StoProcent - 08.03.2010 00:27 Może wystarczy jakoś odciąć uruchamianie tego programu i usunąć go doszczętnie ? Ja miałem błąd przy starcie systemu , nie wiem co zrobiłem a błąd wyskakiwał , to znalazłem hm... w usługach czy czymś dany kaprys i usunąłem z uruchamiania i po kłopocie , nie pamiętam co to konkretniej się robiło , wydaje mi się że wchodziło się do tego poprzez mój komputer. RE: Eksplorator Windows przestał działać - Extreme - 08.03.2010 12:33 (07.03.2010 22:05)slump napisał(a): Użyj przywracania systemu do daty sprzed instalacji programu i powinno być ok.Jedyna możliwa opcja przywrócenia jest z godziny 17:55, a wtedy ten błąd już występował. Przy starcie systemu też pojawia się ten błąd. W takim razie poszukam też, ale jakbyś sobie przypomniał co to było dokładnie to proszę żebyś napisał. RE: Eksplorator Windows przestał działać - slump - 08.03.2010 19:49 Uruchom jako administrator cmd i wydaj w nim polecenie: sfc /scannow długo to zajmie ale powinno pomóc, po skończeniu zrób reset. Jeśli nie pomoże to włóż dvd z instalatorem, uruchom go i wybierz aktualizację. Plików nie utracisz a i ustawienia prawie wszystkie pozostaną a problem ustąpi. Operacja zająć może kilka godzin. RE: Eksplorator Windows przestał działać - Extreme - 09.03.2010 20:09 Eh miałem praktycznie nowo postawiony system i zdecydowałem zrobić format i po instalować wszystko na nowo, a przed zabawą z dodatkowymi programami zrobię jakiś backup. Dzięki za dobre chęci, ale tak było szybciej i wygodniej. |