W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: W jaki sposob wyświetlić duże ikony? (/w-jaki-sposob-wyswietlic-duze-ikony-5042-t) |
W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - Meszuge - 07.03.2010 08:05 Ikony mogą być wyświetlane (przycisk: więcej opcji) jako: zawartość, kafelki, szczegóły, lista, małe ikony, średnie ikony, duże ikony, bardzo duże ikony. Niestety, mam wrażenie, że duże ikony i bardzo duże ikony dotyczą tylko ikon systemu Windows (i to nie wszystkich). Co i jak zrobić, żeby moje ikony, takie jak ja chcę, wyświetlały się jako duże? Dodam od razu, żeby nie było wątpliwości, że ikony, które mi się podobają i na które mam ochotę, mają odpowiednie parametry jeśli chodzi o wielkość. Więc... w czym problem? -- Meszuge RE: W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - War_3_ - 07.03.2010 08:09 Ustawiasz to z układu jednego folderu czy z opcji folderów (gdzie można też ustawić np. widoczność plików ukrytych) ? O ile pamiętam w opcjach folderów możesz to zastosować do wszystkich folderów komputera i wtedy powinno działać. RE: W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - Bartas99 - 07.03.2010 10:00 Kliknij Ctrl i przesuń rolkę do góry, i się będzie zmieniał rozmiar ikon RE: W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - PLANETKA - 07.03.2010 10:33 Bartas99 Dzięki za sposób działa znakomicie. RE: W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - Meszuge - 07.03.2010 15:17 (07.03.2010 08:09)War_3_ napisał(a): Ustawiasz to z układu jednego folderu czy z opcji folderów (gdzie można też ustawić np. widoczność plików ukrytych) ? Problem w tym, że one w żadnym miejscu nie wyświetlają się duże, albo bardzo duże. (07.03.2010 10:00)Bartas99 napisał(a): kliknij Ctrl i przesuń rolkę do góry, i się będzie zmieniał rozmiar ikon Nic z tego. Ikona powiększa się do rozmiaru "Średnie ikony", a dalej to zwiększeniu ulega już tylko obszar aktywny wokół niej. RE: W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - stingear - 07.03.2010 16:10 A spróbuj wykonać ową czynność będąc bezpośrednio na dysku, np na C: i tam ustaw sobie wielkość ikon a następnie we Organizuj ->Opcje folderów i wyszukiwania ->Widok ->Zastosuj do folderów i wtedy powinno zadziałać. P.S. a czy to się dzieje tylko przy konkretnych ikonach, czy przy wszystkich, zarówno od aplikacji, jak i folderów?? U mnie nie ma z tym żadnego problemu. RE: W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - Meszuge - 07.03.2010 19:04 (07.03.2010 16:10)stingear napisał(a): A spróbuj wykonać ową czynność będąc bezpośrednio na dysku, np na C: i tam ustaw sobie wielkość ikon a następnie we Organizuj ->Opcje folderów i wyszukiwania ->Widok ->Zastosuj do folderów i wtedy powinno zadziałać. P.S. a czy to się dzieje tylko przy konkretnych ikonach, czy przy wszystkich, zarówno od aplikacji, jak i folderów?? U mnie nie ma z tym żadnego problemu. A u mnie jest. Większość ikon (nie wszystkie!) zawartych w systemie da się wyświetlać jako duże lub bardzo duże. Ale żadne użytkownika (moje własne). Na obrazku foldery Windows, Program Files itd. wyświetlane są jako duże i w taki sposób, o jaki mi chodzi. A ikona Nowego folderu... jak widać: tylko obszar aktywny jest duży, a sam obrazek ikony pozostał mały. A chodzi mi o to, by efekt był dokładnie taki: RE: W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - SpiderPDG - 13.04.2010 12:43 (07.03.2010 10:00)Bartas99 napisał(a): kliknij Ctrl i przesuń rolkę do góry, i się będzie zmieniał rozmiar ikon Nic z tego. Ikona powiększa się do rozmiaru "Średnie ikony", a dalej to zwiększeniu ulega już tylko obszar aktywny wokół niej. Jeżeli się zwiększa obszar wokół ikony to znaczy że dana ikona nie posiada wersji z większą rozdzielczością RE: W jaki sposob wyświetlić duże ikony? - Nostromo - 14.04.2010 01:25 Za pomocą jakiej przeglądarki otwierasz te ikony może tu jest twój problem, czy jest to przeglądarka systemu Windows (sprawdź we właściwościach pierwszej lepszej ikony) jeżeli nie to zmień na tę właśnie. |