Duże zużycie procesora i RAM - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Duże zużycie procesora i RAM (/duze-zuzycie-procesora-i-ram-50261-t) |
Duże zużycie procesora i RAM - Lasto - 18.06.2016 13:42 Witam. Tak jak napisane w tytule, mam problem z dużym użyciem procesora i ram. Znalazłem jeden temat, gdzie właśnie był rozwiązywany ten problem. Sugestia jednego użytkownika, była taka, żeby wejść w msconfig>Rozruch>Opcje zaawansowane>ustawienie na max liczby procesorów (zależnie od ilości) i na max MB ram. Posiadam 6 gb ram, ale max jaki mogę ustawić to 4000 mb. Gdy ustawiłem te 4000 mb ram trochę się poprawiło, ale czasami skacze od 15%-70%+, a czasami utrzymuje się cały czas 50% i tutaj moje pytania. Czemu nie mogę ustawić 6144 mb? Jak zmniejszyć zużycie ram i procka, i czy może to być wina któregoś podzespołu? Specyfikacje: Windows 7 64 Procesor AMD Athlon II X2 250 3 GHz 6 GB RAM RE: Duże zużycie procesora i RAM - akokatthe - 27.06.2016 20:56 Wyłącz zbędne procesy, odinstaluj zbędne programy, sprawdź co i ile używa RAMu w Monitorze Zasobów. Jak to nie pomoże to możesz sformatować |