![]() |
Rozwiązany Nie można załadować profilu użytkownika (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Nie można załadować profilu użytkownika (rozwiązany) (/nie-mozna-zaladowac-profilu-uzytkownika-rozwiazany-5006-t) |
Nie można załadować profilu użytkownika (rozwiązany) - SzawełXIII - 05.03.2010 22:55 Witam. Dzisiaj wystąpił u mnie problem z profilem użytkownika. Dokładnie wygląda to tak: 1.Tworzę nowego użytkownika (obojętnie, czy standardowy, czy admin-błąd i tak występuje) 2. Próbuję się zalogować. 3. Windows twierdzi, że nie można załadować profilu użytkownika 4.Loguję się na moje pierwsze konto. Z kontem gościa nie ma problemu, chociaż od początku było wyłączone. Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, czy nie, ale w ostatnich miesiącach podejmowałem następujące kroki: -Wywaliłem z laptopa vistę (tylko system, nic innego) -Zainstalowałem 7 (bez problemu tworzyłem nowych użytkowników i się logowałem) -Po jakimś czasie sformatowałem dysk -Znów zainstalowałem 7-i dziś odkryłem, że mam problem. Nie mam pojęcia jaka może być przyczyna kłopotów z logowaniem się na profil nowego użytkownika. Skanowałem komputer i żadnych wirusów nie mam. Z resztą nie pamiętam, żebym kiedykolwiek jakiegoś miał. Jeśli ktoś ma rozwiązanie, lub jakikolwiek pomysł-będę wdzięczny. Jeśli mogę podać jeszcze jakieś dane, które wniosłyby istotny szczegół-oczywiście podam. Z góry dzięki ![]() P.S. Klikałem w google i na różnych forach kilka godzin. Znalazłem podobne (bo po przeczytaniu okazało się, że w kilku przypadkach błąd był nieco inny) problemy w windows XP, kilka w viscie, ale w 7 zupełnie nic. Na tym forum nie znalazłem nic podobnego. RE: Nie można załadować profilu użytkownika - slump - 05.03.2010 23:33 Cz po resecie problem nadal występuje? Jeśli tworzysz jako prawdziwy, wbudowany w system administrator ( a nie swoje konto utworzone przy instalacji )problem nadal występuje? RE: Nie można załadować profilu użytkownika - SzawełXIII - 06.03.2010 09:29 Tak, problem nie znika. Najpierw konta tworzyłem z profilu utworzonego przy instalacji, następnie włączyłem konto systemowego administratora (domyślnie było wyłączone) i na nie też nie mogłem się zalogować. W ostateczności mogę jeszcze raz zainstalować system, ale zrobię to dopiero, gdy nie znajdę zupełnie żadnego rozwiązania. [EDIT] Przed chwilą pobawiłem się w ustawieniach i do konta administratora (tego systemowego) dodałem pełną nazwę "Admin". Następnie spróbowałem się zalogować. Na początku było ok, pojawił się niosący nadzieję napis Trwa przygotowywanie pulpitu, jednak trwało to dość długo. W końcu poszło. Tylko, że nie do końca. Pulpit czarny (pasek zadań itd był, chodzi jedynie o tapetę), oraz ciekawy komunikat, że lokalizacja C:\Windows\System32\config\systemprofile jest niedostępna, oraz że zostałem zalogowany do domyślnego profilu windows. Sprawdziłem-lokalizacja jest w porządku. Teraz instaluję 7 na maszynie wirtualnej i sprawdzam, czy tam błąd też występuje. [EDIT2] Na maszynie wirtualnej nie ma takiego błędu. Tworzę nowe konta i loguję się normalnie. Zatem problem musi tkwić w konfiguracji Windowsa, albo jakimś programie. Jeśli chodzi o zabezpieczenia, to mam zainstalowaną Avirę i FortKnox (firewall). RE: Nie można załadować profilu użytkownika - slump - 07.03.2010 17:15 A może usługę odpowiedzialną za logowanie wyłączyłeś lub zatrzymałeś? RE: Nie można załadować profilu użytkownika - SzawełXIII - 07.03.2010 17:23 Nie, z usługą wszystko w porządku, z resztą, problem już rozwiązałem i miałem właśnie pisać jak. Po prostu okazało się, że chociaż teoretycznie nowy profil był utworzony, to system nie mógł utworzyć folderu użytkownika w C:\Users. Pozwoliłem mu i już jest dobrze. Tak więc temat do zamknięcia. |