Problem z wejściem do BIOS - AMIBIOS (American Megatrends) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z wejściem do BIOS - AMIBIOS (American Megatrends) (/problem-z-wejsciem-do-bios-amibios-american-megatrends-50047-t) |
Problem z wejściem do BIOS - AMIBIOS (American Megatrends) - luki_matrix - 16.05.2016 13:32 Witam, mam komputer bez systemu z BIOS'em AMIBIOS (American Megatrends BIOS), przy uruchamianiu otrzymuję informację "Press <F2> to Enter BIOS Setup" wciskam "F2" i otrzymuję POST, na którym się zatrzymuje, ponieważ nie ma tam możliwości wejścia do ustawień BIOSu, próbowałem różnych kombinacji klawiszowych Ctrl+Alt+Esc, Del itd., ale nie pomaga, tak przedstawia się następujące okno: Czy ktoś wie w jaki sposób można wejść tutaj w ustawienia BIOS? Popatrzyłem w google jak wygląda ten ekran u innych i na nich jest opcja Press Del to enter Setup, albo Press F2, dlaczego więc nie ma tego u mnie? Przykład zdjęcia z internetu: Będę bardzo wdzięczny za pomoc. EDIT: Problem rozwiązany - powodem był wadliwy dysk, który uniemożliwiał dalsze uruchomienie się do BIOS |