Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube (/brak-plynnego-odtwarzania-plikow-video-z-youtube-4998-t) Strony: 1 2 |
Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - PLANETKA - 05.03.2010 19:08 Witam i mam o to taki problem, przy odtwarzaniu pomimo tego iż buforowanie mam, daleko do przodu to filmiki mi odtwarza nie płynnie tzn, przycina mi je troszkę i mam pytanie jak temu zaradzić ?. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - zbig - 06.03.2010 08:55 Jakie masz zużycie proca podczas odtwarzania? RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - PLANETKA - 06.03.2010 10:49 No mam między, 60 a 80% i waha się i skacze wiesz. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - War_3_ - 06.03.2010 11:43 Uruchom managera zadań i poszereguj procesu wg. zużycia CPU. Wtedy spróbuj uruchomić filmik z YT i powiedz jakie procesy zjadają najwięcej procka. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - ihatebuffering - 06.03.2010 11:47 A jakiego masz procka ? Bo jeśli to 1 rdzeń to możesz zapomnieć o płynnym odtwarzaniu filmu w HD na yutubie to tyle, podziękuj za to "genialnej" technologi flash. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - PLANETKA - 06.03.2010 13:29 No ja mam 1 procka ale ma, 2,93GHz i nie odtwarzam filmów w hd bo i tego mi nie trza, tylko przy zwykłych mi się minimalnie tnie i tu mam pytanie, czy to może być wina np słabej karty graficznej bo, już sam nie wiem co mam myśleć na ten temat. No i sprawdziłem przy odtwarzaniu, firefok.exe zjada najwięcej w procesach. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - War_3_ - 06.03.2010 13:36 Ponawiam prośbę o sprawdzenie jaki proces ci tak pożera procek. Jaki masz sprzęt? RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - PLANETKA - 06.03.2010 13:57 War_3 No napisałem wyżej a parametry zaraz zapodam ,i dodam iż na XP jak miałem to filmiki mi szły płynnie, tylko na tym systemie mi się tak dzieje. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - ihatebuffering - 06.03.2010 14:04 Po pierwsze to zainstaluj najnowszego flasha [urln=http://www.instalki.pl/programy/download/dodatki_do_przegladarek/Macromedia_Flash_Player.php]POBIERZ[/urln], uaktualnij sterowniki do grafiki, może to wina przeglądarki jakiegoś pluginu lub zrób reinstal przeglądarki i zobacz czy nadal występuje. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - PLANETKA - 06.03.2010 14:54 Po pierwsze to zainstaluj najnowszego flasha ihatebuffering To już pobrałem i zaraz uaktualnie sterownik ,zobaczę co i z tego wyniknie a potem pobiorę np. operę i zobaczę na niej czy tak samo chodzi ok. No i sterownik miałem najnowszy, a zainstalowanie nowej przeglądarki mi tu nic nie pomogło, i lipa macie jakieś propozycje jeszcze?. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - slump - 06.03.2010 19:50 Kod: Wszystko za sprawą tego, że Firefox od wersji 2.0 posiada wbudowany mechanizm odzyskiwania sesji, który przydaje się w sytuacji, gdy system operacyjny, lub sama przeglądarka odmówi posłuszeństwa. Niestety, odbija się to opisaną wyżej czkawką przy odtwarzaniu video. Firefox w sposób automatyczny, regularnie co 10 sekund dokonuje zapisu nowej wersji, aktualnie trwającej sesji (w tym informacji o otwartych oknach, kartach). RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - PLANETKA - 07.03.2010 10:45 slump No więc zrobiłem jak tu mi napisano, i nadal to samo i już sam nie wiem co to jest jakieś inne rady masz jeszcze ?. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - ihatebuffering - 07.03.2010 10:53 A może jednak to przez wolne łącze ? Ja jak miałem Pentium 4 2.8 Ghz to YT działał normalnie na Win 7 . RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - PLANETKA - 07.03.2010 13:45 ihatebuffering No co ty ja mam ,4mb/s łącze i powinno śmigać dodam że na ,XP jak miałem to szły jak należy wiesz i być tu mądry, a może i to jednak ma słaba karta graficzna to powoduje, że nie wyrabia ?. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - ihatebuffering - 07.03.2010 14:20 A jaką ją masz ? Możesz zobaczyć z wyłączonym aero i innymi wodotryskami . RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - PLANETKA - 07.03.2010 15:02 Aero wyłączałem ,a co masz n myśli wodotryski?. A taką mam kartę graficzną i mi się wydaje, że jest za słaba i do wymiany co o tym sądzisz ?. NIVIDA GeForce FX 5500. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - ihatebuffering - 07.03.2010 15:07 No może i jest słaba ale flash i karta graficzna narazie nie ma dużo wspólnego, bo flash nie korzysta z GPU karty graficznej tylko i wyłącznie z CPU, powoli się to zmienia ale i tak twoja karta tego nie będzie obsługiwać. A filmy się przycinają tylko na YT czy na innych stronkach też, zwykłe filmy avi lub jakieś w hd też się tną ? Na wszystkich przeglądarkach IE, firefoxie, operze, google chrome, safari, popróbuj może na której będzie dobrze. Możesz jeszcze jak ogładzasz film na YT nacisnąć prawy i ustawienia flash playera i tam ustawić maksymalną pamięć podręczą dać na nieograniczona. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - antim12 - 07.03.2010 15:21 Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - PLANETKA - 07.03.2010 15:40 (07.03.2010 15:21)antim12 napisał(a): Zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej.No o to chodzi, że mam najnowsze. (07.03.2010 15:07)ihatebuffering napisał(a): Możesz jeszcze jak ogładzasz film na YT nacisnąć prawy i ustawienia flash playera i tam ustawić maksymalną pamięć podręczą dać na nieograniczona.No ale wchodzę tam ,i nie mam takiego ustawienia wiesz. RE: Brak płynnego odtwarzania plików video z YouTube - slump - 07.03.2010 15:53 A może po prostu utwórz w Fx nowy pusty profil, jeśli będzie działać znaczy to, że Twój codzienny jest zaśmiecony lub uszkodzony. |