Sterowniki po formacie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Sterowniki po formacie (/sterowniki-po-formacie-49943-t) |
Sterowniki po formacie - Pashiner - 05.05.2016 16:18 Witam , robiłem kiedyś reinstall Windowsa i potem nie miałem sterowników , m.in karty sieciowej , graficznej a w żaden sposób nie moglem ich pobrać gdyż nie mogłem połączyć się z siecią . Nie mam płytki z windowsem , więc zgrywam instalke Windowsa na pendriva, ale co ze sterownikami xd ? ( Bardziej chodzi o te główne , by komputer normalnie i poprawnie funkcjonowal reszte sam ogarne . ) Jestem zielony w tym więc proszę o pomoc . ;3 Jak je wgrać, co zrobić ? RE: Sterowniki po formacie - thermalfake - 05.05.2016 19:00 O jaki konkretnie sprzęt chodzi ? Mam nadzieję iż nie o wczorajsze pytanie dotyczące przywracania fabrycznego systemu w Lenovo Y570 Zacząć można od pobrania sterownika karty sieciowej z innego komputera. Robi się to na różne sposoby. Jedni używają do tego celu informacji z managera urządzeń o identyfikatorze sprzętowym i na jego podstawie wyszukują informacji w google. Inni korzystają od razu z aplikacji typu Driver Pack Solution - spory rozmiarowo ale ja go mam na wszelki wypadek na penie. Często po sprawdzeniu wiadomo jaki układ LAN siedzi (najczęściej zintegrowany) i od razu pobiera się go z sieci i aplikuje na docelowej maszynie. Po instalacji pozostaje teraz pobrać resztę. Przy sprzętach mobilnych odnosi się to do sterowników dedykowanych ze strony supportu producenta laptopa a nie sterowników referencyjnych. Ważna jest też kolejność instalacji. Zawsze na początek leci chipset, irst/imei/ahci (platforma intel), potem grafiki (najpierw integra potem dedykowana z koniecznymi międzyrestartami) a następnie cała reszta. |