Rozwiązany System odcina internet/sieć podczas wymiany plików LAN (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany System odcina internet/sieć podczas wymiany plików LAN (rozwiązany) (/system-odcina-internet-siec-podczas-wymiany-plikow-lan-rozwiazany-4979-t) |
System odcina internet/sieć podczas wymiany plików LAN (rozwiązany) - matek180 - 04.03.2010 22:52 Witam, Tak jak w temacie, gdy ktoś pobiera plik udostępniony przez mnie mój komputer zostaje odcięty od sieci co oczywiście przerywa transfer, problem występuje losowo, niektóre pliki przechodzą, a na niektórych wywala. System to Windows 7 32 bit Professional. RE: System odcina internet/sieć podczas wymiany plików LAN - laveta - 04.03.2010 23:14 Firewall (windowsowy i programowy) oczywiście wyłączony na obu komputerach? RE: System odcina internet/sieć podczas wymiany plików LAN - matek180 - 04.03.2010 23:43 Firewalla programowego wyłączałem, nie wiedziałem że w Windows 7 jest osobno zapora na sieć domową a osobno na sieć internet, po wyłączeniu tej odpowiedzialnej za LAN problem znika. Dzięki. |