![]() |
Krytyczny poziom energii baterii - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Krytyczny poziom energii baterii (/krytyczny-poziom-energii-baterii-4974-t) |
Krytyczny poziom energii baterii - szorstki - 04.03.2010 20:57 Witam Pisze ponieważ nie znalazłem odpowiedzi w sieci, może właśnie wy forumowicze coś doradzicie ![]() Mam taki problem : Po odłączeniu zasilania w laptopie hp nx7400 z win7 professional komputer od razu przechodzi mi w stan hibernacji i muszę go ponownie włączać przyciskiem ( zasilanie odpięte ). Nie mogę w żadnym planie zasilania zmienić opcji "Krytyczny poziom energii baterii" na mniej niż 98% "Niski poziom baterii" mam ustawiony na 10 % jeśli zmieniam ustawienia przy krytycznym np. 5-7 % ( bo tak powinno być ) i daje zastosuj to wraca do 98% Może ktoś coś poradzić ? Czy można np. zmienić opcje "Akcja dla krytyczny poziom baterii" na nic nie rób bo mam teraz hibernacje ? RE: Krytyczny poziom energii baterii - Lalik - 04.03.2010 21:01 Winna jest bateria, najprawdopodobniej jest albo uszkodzona albo zasilacz padł i nie ładuje i przy tym poziomie komputer przechodzi automatycznie w stan hibernacji, odnośnie przestawienia ustawień zasilania nie masz przypadkiem zainstalowanego jakiegoś softu od energii hp ? Wygląda na to że to on przejmuje kontrolę na ustawieniami zasilania. RE: Krytyczny poziom energii baterii - szorstki - 04.03.2010 21:19 Właśnie, że dla 64-bit win7 nie ma softu do kontroli baterii od hp :-/ Zasilacz jest w porządku, jak włączę kompa po hibernacji to działa 1,5h a później podłączam i ładuje do 100 %. RE: Krytyczny poziom energii baterii - suchotnik7 - 10.08.2011 12:21 Witam. Podłączam się pod ten wątek, ponieważ po wgraniu Windows 7 u mnie również nie da się zmienić krytycznego poziomu baterii poniżej 98 procent (mam hp 6720s), co nie pozwala na jakąkolwiek pracę bez zasilacza. Czy da się w tej sprawie coś zrobić? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. |