News "Niebezpieczna" poprawka znów dostępna - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Microsoft (/microsoft-12-f) +--- Wątek: News "Niebezpieczna" poprawka znów dostępna (/niebezpieczna-poprawka-znow-dostepna-4954-t) |
"Niebezpieczna" poprawka znów dostępna - HrabiaHodon - 04.03.2010 08:07 Microsoft wznowił dystrybucję poprawki KB977165 wchodzącej w skład biuletynu MS10-015. Początkowo sądzono, że łata powoduje w niektórych komputerach występowanie niebieskiego ekranu śmierci (BSOD) jednak późniejsze śledztwo wykazało, że prawdziwym winowajcą zamieszania był rootkit Alureon.
By uchronić użytkowników przed dalszymi problemami, biutetyn bezpieczeństwa MS10-015 został wyposażony w mechanizm, który uniemożliwia aktualizację w przypadku, gdy komputer jest zakażony wirusem Alureon lub podobnym. Równocześnie Microsoft zaleca posiadaczom zawirusowanych komputerów instalację programu antywirusowego i przeskanowanie systemu. Poprawka KB977165 została wycofana z Windows Update w czwartek, 11 lutego, a więc dwa dni po opublikowaniu biuletynu bezpieczeństwa MS10-015. Przedstawiciele korporacji podkreślają, że zarówno w momencie wycofania łatki jak i obecnie - po jej przywróceniu - nie zawiera ona żadnych błędów. źródłó: dobreprogramy.pl RE: "Niebezpieczna" poprawka znów dostępna - procesor - 04.03.2010 10:56 To niech się zdecydują czy poprawka ma działać czy nie oO. No i jak tu się nie wkurzać kiedy coś takiego mówią. Przypomina mi to dzisiejsze ćwiczenie z Ekonomii na uczelni gdzie właśnie wykładowca kazał nam narysować linia budżetu a po 30 mn mówił, że się pomylił bo myślał, że to linia popytu... no co za kompetencja normalnie... brak słów RE: "Niebezpieczna" poprawka znów dostępna - Lalik - 04.03.2010 11:10 War oni po prostu wyczuleniu już są takie jest moje zdanie, nie chcą sobie popsuć tego co stworzył im Win 7, i dmuchają na zimne, ja tam wychodzę z założenia, że większość tego typu problemów wynika jak się później okazuje z użytkownika czyli zainfekowane komputery, ja problemów ani ze sprzętem ani z poprawkami nie mam ale komputer mam czysty, ponieważ tego pilnuje a z racji tego, że dużo testuje rożnych świństw jestem w grupie zagrożenia hehe RE: "Niebezpieczna" poprawka znów dostępna - Skymad - 04.03.2010 17:23 Cytat:Równocześnie Microsoft zaleca posiadaczom zawirusowanych komputerów instalację programu antywirusowego i przeskanowanie systemu.Zbyt odkrywczy to M$ nie jest Chociaż, jak to mówią, lepiej późno niż wcale. |