Rozwiązany LAN i router Combo ZTE - Windows 7 x64 (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Rozwiązany LAN i router Combo ZTE - Windows 7 x64 (rozwiązany) (/lan-i-router-combo-zte-windows-7-x64-rozwiazany-4929-t) |
LAN i router Combo ZTE - Windows 7 x64 (rozwiązany) - towalski - 03.03.2010 05:15 Witam wszystkich. Po przebojach z modemem Sagem Fast postanowiłem pożyczyć router ZTE Combo. Jako, że na komputerach trochę się znam to podłączyłem przez ethernet komputer z Windowsem 7 x64 Ultimo do routera, przez przeglądarkę IE8 połączyłem się ze sprzętem i skonfigurowałem. Wszytko ładnie pięknie, dioda power się pali, dioda adsl internet i ethernet też, ale internetu jak nie było tak nie ma. Z poziomu komputera mogę tylko i wyłącznie konfigurować router (przez wpisanie w adresie 192.168.1.1). W prawym dolnym rogu gdzie jest ikona połączenia jest trójkąt - pisze brak połączenia z internetem. Pomyślałem może coś źle zrobiłem, ale dla pewności przełączyłem kabel z Windowsa do laptopa na Macu. Internet od razu zaczął działać, bez żadnej innej konfiguracji. Jakieś pomysły co może być nie tak? Na routerze jest ustawione dynamiczne ip, na komputerze automatyczne pobieranie. Proszę o wskazówki. RE: Lan i router Combo ZTE - zbig - 03.03.2010 07:07 Wyślij output z >ipconfig /all (może tylko bez tych śmieci o tunelach i innych wirtualnych interfejsach ) >route print i >ping 212.77.100.101 RE: LAN i router Combo ZTE - Windows 7 x64 - slump - 03.03.2010 21:38 A we właściwościach połączenia masz adresy przypisane ręcznie? Jeśli tak to zmień na uzyskaj automatycznie. RE: LAN i router Combo ZTE - Windows 7 x64 - towalski - 04.03.2010 10:13 Problem rozwiązany. Ustawione miałem tak jak mówiliście, ale to nic nie dało. Format i problem się rozwiązał. Do teraz nie wiem w czym była rzecz. Dzięki za rady. |