Rozwiązany Problem - zawieszający się Windows 7 Professional (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem - zawieszający się Windows 7 Professional (rozwiązany) (/problem-zawieszajacy-sie-windows-7-professional-rozwiazany-4926-t) |
Problem - zawieszający się Windows 7 Professional (rozwiązany) - elvismt - 02.03.2010 23:52 Witam Mam wielki problem z Windows 7 professional, mianowicie system się piekielnie wiesza najczęściej przy wypakowywaniu plików lub instalacji oprogramowania nie wiem czym to jest spowodowane ktoś pisał że to niektóre poprawki z windows update mogą tak uszkodzić system ale już odinstalowałem wszelkie uaktualnienia i nie pomogło bawiłem się również ze sterownikiem graficznym i też nic wydaje mi się że problem z za-wiechami nasila się przy wysokim obciążeniu procesora, choć gdy gram w gry nigdy komputer mi się nie zwiesił ale przy instalacji pakietu adobe CS4 spędziłem pół dnia na kombinacjach jak to zrobić aby się system nie spie....ł no i nie udało mi się niestety Sprzęt mam taki Proc AMD AthlonX2 6400+ nie kręcony bo jak go choć trochę podkręcę to zdycha i tu też moje zdziwienie bo pod XP mogłem go kręcić i nic się nie wieszało Ram DDR2 4GB K. Graf GeForce 9800GTX+ Dyski 4 razem o pojemności 1TB no i płyta główna Gigabyte GA-M52L-S3 zasilacz 650 wat chiftec dodam, że na win XP komputer hula i hasa bez problemów a Windows 7 mam oryginalną kopie. RE: Problem - Wieszający się Windows 7 - slump - 03.03.2010 00:01 Aktualizacje zainstaluj ponownie. Po tym zaktualizuj swoje sterowniki, najważniejsze są od chipsetu i karty graficznej. Automatycznie zrobisz to programem DriverMax co i jak opisano w : Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) RE: Problem - Wieszający się Windows 7 - Skymad - 03.03.2010 07:57 Ściągnij małe programiki GPU-Z i CPU-Z i podaj temperatury w stresie. RE: Problem - Wieszający się Windows 7 - Lalik - 03.03.2010 10:00 Przede wszystkim zacznij od wrzucenie screnów z podglądu zdarzeń trzeba zobaczyć dla czego komputer się wiesza, poprawki ściągnij i zainstaluj ponownie nie wiem kto ci takich bzdur nagadał ale przy prawidłowej konfiguracji, zgodnych sterownikach aktualizacje nic złego nie robią, a raczej działają odwrotnie czyli poprawiają wydajność. RE: Problem - Wieszający się Windows 7 - elvismt - 03.03.2010 12:00 Załączam pliki wyciągnięte ze zdarzeń w systemie, nie wiem czy poprawnie je wyciągnąłem oraz temperatury i screen z częścią procesów [urln=http://www.occur.pl/image,701134aafe.html][/urln] [urln=http://www.occur.pl/image,2af43fc915.html][/urln] [urln]http://www.speedyshare.com/files/21233112/Desktop.rar[/urln] Temperatury mierzyłem po graniu w tombraidera około 15 minut potem go tylko zminimalizowałem aby zrobić screen więc procesor mam nadzieje jako tako był obciążony Dodam, że mam system 64 bit bo zapomniałem o tym napisać w 1 poście. RE: Problem - Wieszający się Windows 7 - Lalik - 03.03.2010 14:15 Ewidentnie przyczyna błędów jest ta gra, nie wiem jak z jej kompatybilnością z sevenem ale pierwsze co zrób to to sprawdź, zacznij od reinstalacji gry być może z trybem zgodności, jeśli nie ma jej pod 7 to być może są jakieś patche w sieci, sterowniki też uaktualnij poprawi to wydajność i niezawodność komputera RE: Problem - Wieszający się Windows 7 - elvismt - 03.03.2010 16:03 Ta gra to znaczy tomb raider czy jakaś inna która włącza się w tle ? Co do tomb raidera to pozostał on po windowsie XP i nie włącza on automatycznie żadnych procesów akurat z grą nie mam problemu tylko z samym systemem. Chyba, że chodzi Ci o steam który to właśnie uruchamiany jest przy każdym starcie systemu. Co do sterowników zainstalowałem program driver max czy jak on się nazywał i pobrałem aktualne sterowniki wieczorem przetestuje czy to pomogło Zainstalowałem aktualne sterowniki i o dziwo udało mi się rozpakować długie archiwum RAR, zainstalować CS4 i komputer się nie zawiesza, wygląda na to, że problem jest rozwiązany. Dziękuje wszystkim za pomoc |