Rozwiązany Tajemnicze zniknięcie wolnego miejsca na dysku C. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Tajemnicze zniknięcie wolnego miejsca na dysku C. (/tajemnicze-znikniecie-wolnego-miejsca-na-dysku-c-49221-t) |
Tajemnicze zniknięcie wolnego miejsca na dysku C. - nulus - 27.02.2016 16:42 Witajcie, pojawił się pewien problem. Mam partycję systemową C o pojemności 100 Gb. Jeszcze wczoraj miałem na niej 16 Gb wolnego miejsca ( to i tak mało ponieważ nie korzystam z żadnych zaawansowanych aplikacji czy oprogramowania). Dzisiaj zostały już tylko 4,5 Gb pomimo, że nic nie ściągałem. Zaczynam się zastanawiać o co chodzi? Oczyszczanie dysku zrobione, punkty przywracania p[ousuwane, plik hibernacji też. Dodam jeszcze, że mam 2 konta - swoje i służbowe i od jakiegoś czasu komputer służy jako serwer DLNA dla TV (Mezzmo) Jak sprawdzić na co poszła ta przestrzeń i jak ją możliwie w pełni odzyskać? Może to wina jakiegoś rooktita albo innego syfu? Proszę o pomoc. RE: Tajemnicze zniknięcie wolnego miejsca na dysku C. - thermalfake - 27.02.2016 16:49 Magiczne słowo - Windirstat. Wątków na temat znikania powierzchni dyskowej jest sporo. RE: Tajemnicze zniknięcie wolnego miejsca na dysku C. - nulus - 27.02.2016 23:06 Super, dzięki za pomoc. Okazało się, że Mezzmo wcięło 45 Gb na transcoding files. I sprawa się wyjaśniła |