Rozwiązany Aktualizacje na Windows 7-dlaczego nie działa poprawnie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Aktualizacje na Windows 7-dlaczego nie działa poprawnie (/aktualizacje-na-windows-7-dlaczego-nie-dziala-poprawnie-49176-t) |
Aktualizacje na Windows 7-dlaczego nie działa poprawnie - Celownik - 24.02.2016 19:04 Witam. Mam problem z aktualizacjami na Windows 7. Problem nie dotyczy tylko jednego komputera tylko w zasadzie każdy jaki miałem do formatowania po 23 lipca 2015 roku miał i ma ogromne problemy z wyszukaniem i pobraniem aktualizacji. Na każdym laptopie jest legalny system Home Premium lub Pro, nie ma znaczenia czy instalowany z fabrycznego recovery czy z nośnika OEM, Problem jest znany i naprawdę sporo osób ma z tym kłopot a jedynym wyjściem jest cierpliwe czekanie aż wyszuka poprawki. Ostatnio wyszukał po 3 dniach od formatu. Można nie wierzyć w teorie spiskowe ale jakoś trudno uwierzyć że MS nie może tego naprawić, pewnie nie chce. Narzędzie sprawdzania gotowości aktualizacji systemu znam na wylot i nic nie pomaga. Pomaga tylko i wyłącznie czas jak pisałem ostatnio wyszukało po 3 dniach bez żadnych narzędzi czy fix'ów od Microsoftu. RE: Aktualizacje na Windows 7-dlaczego nie działa poprawnie - KUKA1 - 27.02.2016 22:22 U mnie też wyszukiwał aktualizacje kilka godzin. Pomaga instalacja aktualizacji KB3135445 https://support.microsoft.com/en-us/kb/3135445 Tylko przed instalacją trzeba wyłączyć aktualizacje Windows i zatrzymać istniejące wyszukiwanie aktualizacji. Najlepiej wyłączyć aktualizacje automatyczne na ---> nigdy nie sprawdzaj ----> restart komputera -----> instalacja KB3135445 -----> restart komputera -----> włączyć aktualizacje automatyczne i wyszukać aktualizacje. Po tym zabiegu bardzo szybko znajduje aktualizacje do zainstalowania (ok. 5 min). RE: Aktualizacje na Windows 7-dlaczego nie działa poprawnie - Celownik - 28.02.2016 07:29 Nie mam jak zweryfikować tej porady bo poprawki już są zainstalowane po kilku dniach wyszukiwania. Dzwoniłem kiedyś do MS i na infolinii jasno powiedzieli że pierwsze poprawki na W7 Windows Update wyszukuje długo naprawdę długo, potem już idzie lepiej. Edit. Wiesz że to pomogło, zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś i po restarcie nie czekałem nawet 5 minut i już ponad 150 ważnych i 60 opcjonalnych poprawek wyszukało i pobiera szybko tak jak za dawnych dobrych czasów. Serdeczne dzięki. RE: Aktualizacje na Windows 7-dlaczego nie działa poprawnie - zdzwis - 06.03.2016 12:47 Długo szukałem rozwiązania takiego aż trafiłem na tą instrukcję jak szybko pobrać aktualizacje win.7.Wiele jest porad w internecie ale w większości piszą je fachowcy typu -ja nie sprawdzałem - może pomoże - tak mi się wydaje itp.Dzięki tej poradzie jest to szybko i sprawnie.Szacunek dla Autora!! |