![]() |
Windows 7 - Jak zmienić balans audio na Mono? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Windows 7 - Jak zmienić balans audio na Mono? (/windows-7-jak-zmienic-balans-audio-na-mono-49029-t) |
Windows 7 - Jak zmienić balans audio na Mono? - karwojtasiuk - 11.02.2016 13:29 Witajcie mam problem: W komputerze mam spalony lewy kanał na karcie dźwiękowej. Grał mi tylko 1 głośnik dlatego w głośnikach przylutowałem 2 głośniki do prawego i wszystko było dobrze. Ale gdy włączę jakąś grę np. Skyrim to słyszę tylko jednym uchem, trochę to denerwujące. Kiedyś jak miałem Win XP to w Panelu Sterowania można było zmienić na MONO ale w Win 7 tej opcji nie ma. Wiecie może jak to rozwiązać? Model Karty Dźwiękowej: Realtek ALC 1200(zintegrowana) Model Płyty Głównej: ASUS P5QSE ![]() ![]() RE: Windows 7 - Jak zmienić balans audio na Mono? - irocket - 11.02.2016 15:01 Próbowałeś podłączyć do czerwonego złącza i spróbować zmienić przypisanie? Ewentualnie na panelu przednim? RE: Windows 7 - Jak zmienić balans audio na Mono? - karwojtasiuk - 11.02.2016 15:12 A jest jakieś rozwiązanie żeby w systemie zmienić, jakiś program czy coś ? RE: Windows 7 - Jak zmienić balans audio na Mono? - irocket - 11.02.2016 16:04 W menedżerze Realteka da się zmienić przypisania, na pewno przedniego panelu, nie pamiętam jak z tylnym RE: Windows 7 - Jak zmienić balans audio na Mono? - karwojtasiuk - 11.02.2016 16:12 A jak to zrobić ? |