Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu BSOD na nowym komputerze - ntoskrnl.exe - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu BSOD na nowym komputerze - ntoskrnl.exe (/bsod-na-nowym-komputerze-ntoskrnl-exe-48985-t)

BSOD na nowym komputerze - ntoskrnl.exe - randapq - 06.02.2016 15:55

(17.09.2014 13:54)linc napisał(a):  sprzęt nie był OC komputer dostałem złożony sprawdzałem tyko kable co mogę więcej zrobić? Bios mam raczej akutalny mogę jedynie załatwić kość ram i sprawdzić to bo procesora chyba sam nie sprawdzę bo nie wiem coZadowolony

Nie bądź taki pewien, że masz aktualny bios. Kupiłem nowy komputer 3 dni temu i też miałem podobne problemy. Podczas gry(mniej więcej po 10-15 min) na ekranie pojawiały się paski i bzyczenie z głośników, a później bluescreen albo wymagane odcięcie zasilania. Nawet temat założyłem tutaj na forum. Okazało się, że bios był z lipca tamtego roku, a najnowszy dostępny ze stycznia tego roku. Po aktualizacji podkręciłem w grach detale na full i o dziwo po 5 godzinnej grze nic złego się nie działo. Ale czy już jest wszystko w porządku to się dopiero okaże, bo z tego co wyczytałem na różnych forach to przerwa w bluescreenach może być nawet kilkudniowa.

RE: BSOD na nowym komputerze - ntoskrnl.exe - thermalfake - 06.02.2016 16:18

Nie odgrzewaj kotletów sprzed ponad roku. Do kosza.