Rozwiązany Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? (rozwiązany) (/uparty-skrot-na-pulpicie-wraca-po-restarcie-jak-usunac-rozwiazany-4892-t) |
Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? (rozwiązany) - reykingar - 01.03.2010 10:47 Tak wygląda. Po każdym ponownym uruchomieniu wraca uporczywie na pulpit, a ja wcale tego nie chce. Jak się tego badziewia pozbyć? RE: Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? - ihatebuffering - 01.03.2010 15:19 Na pulpicie kliknij prawy---->personalizuj---->zmień ikony pulpitu----> i tam odznacz ikonkę "Sieć". Napisz czy pomogło . RE: Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? - reykingar - 01.03.2010 18:31 Ale ona jest już odznaczona .... RE: Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? - Nostromo - 01.03.2010 18:39 Wejdź w C:\Użytkownicy\ "ty"\desktop, zobacz czy jest ta ikona- zaznacz usuń...i mam nadzieję że zniknie. Dodatkowo zainstaluj Restore Desktop (pojawi się w menu kontekstowym myszy) zaznacz opcję zapisz pulpit ( Save Desktop) i w razie potrzeby przywrócisz pulpit który ci odpowiada... RE: Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? - slump - 01.03.2010 19:11 Ilu bitowy system? Zobacz czy w procesach nie masz adirasx64.exe jeśli masz daj znać. RE: Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? - trixo - 02.03.2010 07:28 Zastosować możesz także program Unlocker. Po instalace w PPM będziesz miał jego opcje. Wchodzisz, zaznaczasz np: usuń. I problem rozwiązany RE: Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? - reykingar - 02.03.2010 09:15 @nostromo C:\Użytkownicy\ "ty"\desktop <- tam tego nie ma @slump 64-bit, nie ma takiego procesu @trixo też nic to nie daje RE: Uparty skrót na pulpicie, wraca po restarcie - jak usunąć? - slump - 02.03.2010 21:27 Wyślij mi pw ze swoim nr. gg a postaram się pomóc. Tak jak podejrzewałem w msconfig na karcie uruchamianie był wpis który się odnosił do tego pliku. Został usunięty ale relacja nastąpi dopiero jutro, więc czekamy. Autor potwierdził, że zadziałało |