Przyciski na monitorze nie działają (Benq FP71G+) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Przyciski na monitorze nie działają (Benq FP71G+) (/przyciski-na-monitorze-nie-dzialaja-benq-fp71g-48854-t) |
Przyciski na monitorze nie działają (Benq FP71G+) - Wierzchu - 27.01.2016 17:13 Dzień dobry, od dobrych kilku lat korzystam z monitora Benq FP71G+ i wszystko było ok do niedawna. Jakiś czas temu samoczynnie zmniejszał się kontrast lub jasność, ale to ustało. Dzisiaj chciałem wyregulować ekran, bo zauważyłem, że coś gdzieś się nieco przesunęło i zwykle robiłem to pierwszym przyciskiem na monitorze, jednak tym razem to nie zadziałało, więc alternatywna opcja - przycisk Menu x2 - wystarczyło jedno naciśnięcie. Nacisnąłem jeszcze raz - to samo. Okazało się, że przycisk Menu po naciśnięciu sam się naciska ponownie. Jak go przytrzymam chwilę, menu monitora zostaje, ale strzałki nie działają, Exit nie działa, więc jedyne co mogę zrobić aby je zamknąć, to wciśnięcie Menu = regulacja monitora. To jeszcze przeboleję, bo przez panel nVidia też wyreguluję i wykalibruję ekran, natomiast problem jest taki, że monitora nie mogę wyłączyć. Przycisk do wyłączania nie reaguje, a co za tym idzie - jeśli wyłączę komputer przez listwę, nie włączę monitora... Macie jakieś sugestie co zrobić w takiej sytuacji, aby jednak te przyciski zadziałały? Jeśli o sterowniki chodzi, to podobno są aktualne. Z góry dzięki za pomoc. |