toshiba sattelite s50-b-15t nie mogę zainstalować Windows 7 po usunięciu Windowsa 8 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: toshiba sattelite s50-b-15t nie mogę zainstalować Windows 7 po usunięciu Windowsa 8 (/toshiba-sattelite-s50-b-15t-nie-moge-zainstalowac-windows-7-po-usunieciu-windowsa-8-48754-t) |
toshiba sattelite s50-b-15t nie mogę zainstalować Windows 7 po usunięciu Windowsa 8 - plutonowy13 - 21.01.2016 01:55 Przeszukałem już wiele stron na temat dlaczego nie mogę zainstalować Windows 7 home premium. Problem taki kupiłem laptopa toshiba sattelite s50-b-15t chyba hiszpański z zainstalowanym windows 8 hiszpańskim z nakładką po polsku,ale że jestem przywiązany do Windows 7 to chciałem sobie takowy zainstalować, wyczyściłem dysk już chyba kilka razy przy pomocy diskpart i nadal nie mogę zainstalować. Podzieliłem na partycje, nie dzieliłem na partycje i tak nie mogę zainstalować. Mam tylko komunikat : instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej. aby uzyskać więcej informacji, zobacz pliki dziennika instalatora systemu windows. RE: toshiba - thermalfake - 24.01.2016 21:52 Nie wiem jak to wszystko zostało skonfigurowane do downgrade'u. Najpierw konfiguracja w UEFI. Wciskamy F2 i odpalamy lapka. Przechodzimy do zakładki Security i wyłączamy Secure Boot -> Disabled. W dalszej kolejności wchodzimy do zakładki Advanced -> System Configuration i zmieniamy Boot Mode z UEFI Boot to CSM Boot. Klawiszem F10 zapisujemy zmiany i uruchamiamy ponownie sprzęt. https://aps2.toshiba-tro.de/kb0/TSB2C03F80002R01.htm Potem konwersja dysku z GPT na MBR. Po uruchomieniu instalatora do pierwszej niebieskiej planszy wciskamy Shift+F10 i diskpartem robimy konwersję list disk select disk NUMER convert mbr Po zakończeniu stawiamy już normalnie siódemkę. Proszę tylko pamiętać aby sterowniki instalować w kolejności robiąc restarty między nimi. Intel Chipset SW Installation Utility Intel Management Engine Interface Intel Display Driver Intel Rapid Storage Technology Driver Audio driver DTS Sound / DTS Studio Sound Touch Pad Driver LAN Driver Wireless LAN Driver Bluetooth Filter Driver Package Card Reader TOSHIBA System Driver TOSHIBA Function Key |