![]() |
Mysz działa tylko w 1 porcie usb, rozłączanie klawiatury - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Mysz działa tylko w 1 porcie usb, rozłączanie klawiatury (/mysz-dziala-tylko-w-1-porcie-usb-rozlaczanie-klawiatury-48571-t) |
Mysz działa tylko w 1 porcie usb, rozłączanie klawiatury - Traqu - 08.01.2016 21:30 Witam, Mój problem polega na tym że od jakiegoś czasu , dokładnie to od wymiany myszki na Steelseries Rival , klawiatura zaczęła się rozłączać polega to na tym że nagle gaśnie podświetlenie klawiatury, pojawia się charakterystyczny dźwięk odłączenia usb i wyskakuje komunikat że "To urządzenie może działać szybciej". Drugi problem to myszka która działa jedynie w jednym porcie a próba podłączenia go do innego kończy się automatycznym wyszukiwaniem sterowników przez system po którym sama myszka nie reaguje , jedynie działa podświetlenie myszki.Dodam że wczesniej przy zwykłej nie drogiej myszce nie miałem takiego problemu a wszystko działało poprawnie.Sterowniki do myszki zainstalowane. Płyta główna to Gigabyte GA-MA770T-UD3P System Windows 7 Home Premium 64 bit W biosie włączona obsługa myszki i klawiatury na usb, wyłączona opcja automatycznego wyłączania przez system. Nie wiem dlaczego w menadżerze urządzeń klawiatura jest wykrywana 4x. Wstawiam ss z menedżera urządzeń. ![]() |