Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Zablokowany folder, brak dostepu do plików - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Zablokowany folder, brak dostepu do plików (/zablokowany-folder-brak-dostepu-do-plikow-4836-t)

Zablokowany folder, brak dostepu do plików - antim12 - 27.02.2010 10:28

Witam w jednym folderze ze zdjęciami mam brak dostępu do nich. Jestem administratorem i mimo to nic z tego. Udostępniłem ten folder dla siebie, ustawiłem siebie właścicielem i mimo to nic. Przy folderze mam taki klucz co oznacza, że jest on zablokowany. Wie ktoś dlaczego tak się dzieje? Proszę o odpowiedź.

Zamieszczam link do screena, w którym jest pokazane co mi wyskakuje, gdy chce obejrzeć dane zdjęcie.

[urln=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab7c03516f4b7b53.html]Screen[/urln]

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - War_3_ - 27.02.2010 21:59

Jesteś na koncie usera-admina czy wbudowanego admina?

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - antim12 - 27.02.2010 23:14

(27.02.2010 21:59)War_3_ napisał(a):  Jesteś na koncie usera-admina czy wbudowanego admina?

Jestem na koncie admina.

W ogóle zapomniałem napisać, że ten folder zablokował się jak wrzuciłem do niego nowe pliki bezpośrednio aplikacją dla telefonu sony ericsson, więc może to coś przez to?

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - War_3_ - 27.02.2010 23:24

Może ta aplikacja ma jakąś opcję szyfrowania i tylko z niej jest dostęp do folderu? Spróbuj nią odzyskać pliki, lub jeśli się nie uda, usunąć ją ccleanerem coby ślady nie zostały w rejestrze.

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - antim12 - 28.02.2010 12:01

Próbowałem odzyskać przez ten program, ale się nie udało. Odinstalowałem ccleanerem i również nic Smutny

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - slump - 28.02.2010 21:29

Ustawiłeś siebie właścicielem, a czy w oknie zabezpieczenia jest Twoje konto na ekranie głównym i ma wszystkie prawa przyznane? War pisał o koncie admina a ja spytam dokładniej. Pracujesz na koncie które się nazywa {dokładnie} Administrator czy na takim które utworzyłeś sam?

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - antim12 - 01.03.2010 18:20

Ustawiłem siebie wlaścicielem-(Administratorzy (Tomek-Komputer\Administratorzy) Konto jest na ekranie głównym i ma przyznane wszystkie prawa. Pracuje na koncie, które utworzyłem przy instalowania Windowsa jest przy nim napisane "administator", więc nie wiem czy jest to konto o pełnych funkcjach administatora- pozostawiam to wam do rozpatrzenia.

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - slump - 01.03.2010 18:33

Twoje konto nie jest adminem, ma tylko część jego uprawnień bardzo ograniczoną. Wbudowane konto jest prawdziwym adminem i ma pełne uprawnienia. Napisz do mnie pw ze swoim nr. gg a postaram Ci się pomóc na żywo.

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - Napoleonik - 03.03.2010 09:01

Ja to tak rozwiązałem, a miałem to samo z filmami - udostępniłem dla grupy domowej i problem zniknął.
Pozdrawiam

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - antim12 - 04.03.2010 17:38

Nie mogę udostępnić dla grupy domowej. Dwa, to że jej w ogóle nie mam.

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - Lalik - 04.03.2010 18:27

A możesz ją utworzyć ?

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - antim12 - 05.03.2010 12:38

(04.03.2010 18:27)Lalik napisał(a):  A możesz ją utworzyć ?

Właśnie nie mogę jej utworzyć, wyskakuje jakiś błąd.

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - Lalik - 05.03.2010 21:00

Spróbuj to zrobić w trybie awaryjnym. F8 w trakcie uruchamiania komputera.
I podaj screena lub treść komunikatu jaki otrzymujesz.

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - antim12 - 07.03.2010 11:37

(05.03.2010 21:00)Lalik napisał(a):  Spróbuj to zrobić w trybie awaryjnym. F8 w trakcie uruchamiania komputera.
I podaj screena lub treść komunikatu jaki otrzymujesz.

W trybie awaryjnym w ogóle nie ma opcji utworzenia grupy domowej.
Screen

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - slump - 07.03.2010 16:47

Praktycznie pisze co powinieneś zrobić. Jeśli nie dasz rady napisz do mnie na gg a Ci to ustawię.

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - stingear - 07.03.2010 17:06

Jeżeli ustawiłeś siebie właścicielem i jednocześnie w zabezpieczeniach odmówiłeś prawa dostępu do folderu użytkownikowi Wszyscy to automatycznie odmówiłeś go też sobie. Ustawiając prawa dostępu do folderu, nadaj pełen dostęp tylko sobie, a reszcie np tylko odczyt, a automatycznie jakiekolwiek inne opcje zostaną im odmówione, bo jak na siłę ustawisz odmowę, to Ciebie też to obejmie.

RE: Zablokowany folder, brak dostepu do plików - slump - 15.03.2010 00:55

A może pliki były zaszyfrowane i utraciłeś klucz, w takim wypadku już się do nich nie dostaniesz.