![]() |
Czarny ekran po instalacji sterowników |ATI Radeon HD 5000| - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Czarny ekran po instalacji sterowników |ATI Radeon HD 5000| (/czarny-ekran-po-instalacji-sterownikow-ati-radeon-hd-5000-48302-t) |
Czarny ekran po instalacji sterowników |ATI Radeon HD 5000| - lolek9107 - 12.12.2015 17:53 Witam, mam problem po instalacji sterowników graficznych na moim Windowsie 7 (Ultimate x64) pojawia się czarny ekran. W trybie awaryjnym oraz po wyłączeniu sterowników ekran działa jednak jakość jest zła. Specyfikacja sprzętu to: System: Windows 7 Ultimate 64 bit Procesor: Intel i5 2x2266 MHz RAM: 6 GB Grafika: ATI Radeon HD 5000 Sterowniki niby aktualne oprócz grafiki, muszę korzystać z VGA. Dodam iż jest to laptop Asus N71Ja. Jakieś sugestie, bo szukałem już tutaj na stronie i nic nie pomagało. RE: Czarny ekran po instalacji sterowników |ATI Radeon HD 5000| - thermalfake - 12.12.2015 19:35 Rozumiem doskonale iż pobierałeś referencyjny sterownik który wcale nie musi działać poprawnie na sprzęcie konkretnego producenta. Zatem mam dla Ciebie przykrą wiadomość ale Asus ma swoich klientów w dupie. Nie zanosi się aby robił aktualizację tego sterownika pod swój sprzęt ponieważ siódemka jak i sam sprzęt jest już przestarzałe. Więc jedyną możliwością jest powrót do poprzednich używanych. Jeśli przeczytasz w całości poniżej wklejony post użytkownika z tym samym sprzętem sprzed miesiąca to się przekonasz na własne oczy Cytat:Here is the letter I sent to Asus after downloading the latest AMD drivers and getting a black screen. I can solve most PC issues but the solution to this one eluded me. I have an N71JQ running Win 7 64. Graphics card is ATI mobility Radeon HD5730 Mała edytka na pocieszenie bo jeszcze szperałem: Do wersji 13.4 CCC powinno chodzić dobrze. |