Problem przy instalacji Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Problem przy instalacji Windows 7 (/problem-przy-instalacji-windows-7-48271-t) |
Problem przy instalacji Windows 7 - nicolause1 - 09.12.2015 15:37 Witam. Mój problem wygląda następująco: Po sformatowaniu dysku twardego (obie partycje c i d) podczas instalacji na jednej i drugiej partycji występuje taki sam błąd "system windows nie może zaktualizować konfiguracji rozruchu komputera. Nie można kontynuować instalacji." Dzieję się to w ostatniej fazie instalacji Windows 7. Z góry dziękuję za pomoc RE: Problem przy instalacji Windows 7 - thermalfake - 09.12.2015 22:05 Jeżeli na tym dysku twardym nie ma: - dual boota z innym systemem - innej partycji z danymi - partycji odzyskiwania Wtedy - uruchamiamy raz jeszcze instalator - na pierwszej planszy instalatora wciskamy Shift+F10 aby wejść do konsoli WinRE - uruchamiamy polecenie diskpart - wydajemy kolejne polecenia aby zczyścić całą strukturę logiczną na dysku list disk select disk numer_dysku clean exit - uruchamiamy ponownie instalator i tworzymy na nowo partycje według uznania i lecimy dalej z instalacją. Dla zainteresowanych - w folderze instalacji $windows.~bt\sources\panther znajduje się plik dziennika setupact.log Wystarczy go skopiować dowolnym livecd i przejrzeć ostatnią fazę. Będzie wyglądał mniej więcej tak Kod: 2009-01-10 01: 46: 13, Info IBSLIB ModifyBootEntriesLegacy: Not in first boot. No actions to perform. SetupPhase[2] RE: Problem przy instalacji Windows 7 - nicolause1 - 10.12.2015 09:03 Zrobiłem tak jak pisałeś ale problem nadal się pojawia. [/align] RE: Problem przy instalacji Windows 7 - thermalfake - 10.12.2015 11:49 Logika myślenia podpowiada aby pokazać ten log o którym wcześniej wspominałem bo po napisaniu, że problem się nadal pojawia to on sam się nie rozwiąże a ja nie jestem forumową wróżką. |