Jak wyłączyć komunikaty podczas uruchamiania systemu? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak wyłączyć komunikaty podczas uruchamiania systemu? (/jak-wylaczyc-komunikaty-podczas-uruchamiania-systemu-4825-t) |
Jak wyłączyć komunikaty podczas uruchamiania systemu? - vista_fan - 26.02.2010 17:10 Witam, Posiadam wersję Ultimate systemu Win 7. Podczas uruchamiania systemu pojawia się komunikat powitalny na czarnym ekranie: Trwa uruchamianie systemu Windows, a następnie na błękitnym ekranie: Zapraszamy. Czy istnieje możliwość wyłączenia tych komunikatów, aby przyśpieszyć uruchamianie systemu? Mam zainstalowany program Tweak 7 (pełna wersja po angielsku). Za pomocą Tweak 7 włączyłem automatyczne logowanie, ale komunikaty nie zniknęły. W XP można było te komunikaty wyłączyć (trzeba było zmienić ustawienia konta użytkownika). A jak to zrobić w Win 7? Z góry dziękuję. RE: Jak wyłączyć komunikaty podczas uruchamiania systemu? - Kozmen - 27.02.2010 10:46 A ja mam pytanie czy można zmienić te napisy przy starcie na własne ? RE: Jak wyłączyć komunikaty podczas uruchamiania systemu? - ihatebuffering - 27.02.2010 11:09 To nie są komunikaty tylko element startu Windowsa i raczej tego nie zmienisz/usuniesz. Po prostu tak i tyle się uruchamia Seven. Szybkość uruchamiania sytemu zależy przede wszystkich od mocy PC i porządku na partycji C . Jeśli chcesz przyśpieszyć to jedyne co możesz zrobić to defragmentacje dysków, powyłączać zbędne usługi, usunąć niepotrzebne procesy z auto startu. Jeśli to zrobisz PC na pewno przyśpieszy RE: Jak wyłączyć komunikaty podczas uruchamiania systemu? - War_3_ - 27.02.2010 11:14 Partycji C czyli partycji systemowej z Sevenem. Bo przecież można mieć na innej partycji Windowsa. RE: Jak wyłączyć komunikaty podczas uruchamiania systemu? - ihatebuffering - 27.02.2010 11:37 War_3_ no tak ! Masz rację ale tak z przyzwyczajenia |