![]() |
Problem z uszkodzoną biblioteką po instalacji aktualizacji od ATI - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Problem z uszkodzoną biblioteką po instalacji aktualizacji od ATI (/problem-z-uszkodzona-biblioteka-po-instalacji-aktualizacji-od-ati-48060-t) |
Problem z uszkodzoną biblioteką po instalacji aktualizacji od ATI - but19pl - 22.11.2015 11:45 Siemka, ostatnio zrobiłem sobie ściągnąłem instalator CCC z oficjalnej strony ATI. Po zainstalowaniu przestały działać WoT i SC2. Zdaje się, że zostały podmienione biblioteki (tylko nie wiem, które). Zreinstalowałem DX i microsoft visiual c++ (2005, 2008, 2010, 2013, 2015) i nadal nie działa. Może ktoś z was miał ten sam problem i wie jak to rozwiązać? Pozdrawiam Jest bardzo dziwna sprawa, na karcie dedykowanej wot działa, a na radeonie ikonka się podświetla na pasku akcji, a potem znika. W menadżerze zadań widać, jak proces się pojawia i znika. Czy powodem może być brak posiadania Catalyst Control Center i sterowników od ATI? Witam, Mam problem ze sterownikami AMD Radeon 6770m (kiedy przerzucam się na kartę radeon (ręcznie!), to nie działa mi wot, steam i kilka innych rzeczy), zaś na karcie zintegrowanej nie mam tego typu problemów (wszystko działa, tylko, jak na zintegrowaną przystało, muuuuuuuli). Moje pytanie brzmi: czy ktoś mógłby podać mi link do zgodnych sterowników z HP Pavilion dv7 Notebook PC? System operacyjny Win 7 Home Prem 64-bit? Pozdr PS proszę administrację, o nie czepianie się dublowania tematów; na tamte nikt mi nie odpowiedział RE: Sterowniki do karty AMD Radeon 6770m - thermalfake - 12.12.2015 17:00 Pytanie nr 1 Dlaczego po wuja instalujesz sterownik referencyjny do układu mobilnego skoro nie jest to zalecane oprogramowanie do konkretnego producenta sprzętu. To jedno zdanie ze strony AMD wyjaśnia wszystko AMD provides a reference for AMD Mobility Radeon graphics drivers with limited support for notebook specific features and functions. This is not intended to be used as a replacement for the notebook manufacturer's driver. Sterownik referencyjny (ze strony amd) a dedykowany (ze strony producenta laptopa) to nie jest ta sama paczka. Potem są choćby trudności i problemy w technologii przełączania (tu ati switchable). Dokładne rozwiązanie problemu z troubleshootingiem do tego modelu znajdziesz tu, parę minut szukania http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Video-Display-and-Touch/New-dv7-tqe-6100-CTO-Will-Not-Switch-to-ATI-Graphics-6770M/m-p/1336807/highlight/true#M41184 Pytanie nr 2 Dlaczego nie poprosiłeś moderatora otwarcie poprzedniego wątku tylko musisz robić burdel spamując ? Poprzedni ledwo sprzed końca ostatniego miesiąca. To nie wymaga specjalnie wytężonego wysiłku umysłowego. Ponadto jeżeli nikt nie odpowiedział to może oznaczać tylko dwie rzeczy - braku doświadczenia/niewiedzy albo braku czasu/chęci. Powinieneś to uszanować a nie bez opamiętania klepać w klawiaturę to samo bo Tobie się wydaje, że od tego forum coś Ci się należy. Nie sądzisz iż podchodzenie 3 raz w ten sam temat robi się nietaktowne ? Moderatorzy jak najbardziej mają prawo do usuwania dublowanych tematów i to nie ważne czy ktoś w nich odpowiadał czy też nie. RE: Problem z uszkodzoną biblioteką po instalacji aktualizacji od ATI - but19pl - 13.12.2015 22:51 Dzięki za odpowiedź ![]() I za dobre chęci, przy instalacji oryginalnych sterowników z recovery manager do mojego radeona recovery men. przestaje działać... Btw, znowu mi zniknęła karta graficzna.... po zeskanowaniu zmian sprzętowych mam w zakładce (menadżera urządzeń) "Sterowniki niezgodne z Plug and Play" amdkmdag (to nie jedyny ster w tej zakładce, ale on przykuł moją uwagę) . Czy to jest właśnie to? |