Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak połączenia z internetem przez router - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Brak połączenia z internetem przez router (/brak-polaczenia-z-internetem-przez-router-4805-t)

Brak połączenia z internetem przez router - Koza_1 - 25.02.2010 21:12

Witam. Mam Win 7 64 bit. Od niedzieli ok. 20 nie mam internetu:< Dodam, że mam router, z bezprzewodowego netu korzysta siostra na laptopie.To jest internet osiedlowy (czyli pól osiedla z tego ma, prawie każdy w moim bloku). Połączenie z internetem następuję dopiero gdy zadzwonię do dostawcy internetu. Oni nie wiedzą co jest tego przyczyną, u nich wszystko jest OK. Może wy coś będziecie wiedzieć i pomożecie?;>

RE: Brak połączenia z internetem przez router - Dzejkop - 25.02.2010 21:32

Skoro mówisz, że internet jest po zadzwonieniu do nich, to trochę logiczne, że to ich wina. Z resztą powinni przyjechać do Ciebie i obadać sprawę.

RE: Brak połączenia z internetem przez router - Koza_1 - 25.02.2010 21:36

Ale koleś potem do mnie oddzwania i mówi, że u nich wszystko jest wporzo. Po za tym połączenie neta następuje sekundę pod podaniu moich danych i odłożeniu słuchawki. Też mi się wydawało, że to ich wina, ale sam już nie wiem

RE: Brak połączenia z internetem przez router - slump - 25.02.2010 22:32

Jeśli pojawia się gdy nic nie robisz, a bez telefonu do nich się nie naprawia wcale to znaczy, że Cie okłamują i trzeba z nimi ostrzej. Zamów wizytę w domu i niech sam zobaczy, każ mu zadzwonić do kolegi i wtedy szydło wyjdzie z worka.