Rozwiązany Zmiana ustawień Windows Update - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Rozwiązany Zmiana ustawień Windows Update (/zmiana-ustawien-windows-update-47997-t) |
Zmiana ustawień Windows Update - kamilkos - 19.11.2015 15:16 Witam. Nie mam wprawy w tych sprawach, więc proszę o poradę. Kiedyś zmieniłem ustawienia Windows Update i wyłączyłem możliwość aktualizacji. Teraz chciałem ustawić na poprzedni stan WU, czyli na "wyszukaj aktualizacje, ale pozwól mi wybrać, czy je pobrać i zainstalować". Niestety, mam nieaktywną tę opcję (jest nie podświetlona): oraz: Cały czas jestem zalogowany jako administrator, więc nie rozumiem dlaczego nie mogę tego zmienić. Proszę o radę i dziękuję z góry. RE: Zmiana ustawień Windows Update - thermalfake - 19.11.2015 23:10 Najpierw klikamy na Start, potem w okienku wyszukiwania regedit aby uruchomić rejestr systemowy. Szukamy gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU Po prawej stronie szukamy nazwy kluczy “AUOptions” oraz “NoAutoUpdate” usuwając je. Następnie przechodzimy do HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\WindowsUpdate Usuwamy klucz “DisableWindowsUpdateAccess” po czym wykonujemy restart systemu. RE: Zmiana ustawień Windows Update - kamilkos - 19.11.2015 23:37 Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam. |