![]() |
Brak dźwięku z głośników - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Pozostałe systemy Windows (/pozostale-systemy-windows-31-f) +--- Wątek: Brak dźwięku z głośników (/brak-dzwieku-z-glosnikow-4785-t) |
Brak dźwięku z głośników - tomasztrutka - 25.02.2010 11:56 Witam, nie wiem czy na dobrej stronie piszę. Mianowicie szukam porady na temat problemu jaki u mnie zaistniał. Nie znam się za bardzo na komputerach, więc kiedy zaczął mi "zamulać" dałem go znajomemu, który miał go ulepszyć. Z tego co wiem wgrał od nowa Windowsa XP. professional 2002 z dodatkiem SP3. Nie wiem czemu od tego czasu nie chcą mi grac głośniki, które podłączam z tyłu komputera. Wcześniej miałem na pasku zadań ikonkę tzn. pomarańczowy głośnik, gdzie pokazywał się panel sterowania głośnikami. Teraz tego nie mam. Znalazłem ten głośnik w panelu sterowania ale nie otwiera się. Drugi problem to fakt, że nie działa mi na klawiaturze c z kreseczką. Jak możecie to dajcie jakąś radę. RE: Brak dźwieku z głośników - PLANETKA - 25.02.2010 12:35 A czy tu ustawiałeś tzn, panel sterowania ,sprzęt i dźwięki ,menadżer efektów dźwiękowych , konfiguracja głośnika i tam to sobie poustawiaj, bo myślę że sterowniki masz zainstalowane od dzźwięku. RE: Brak dźwieku z głośników - Lalik - 25.02.2010 12:39 Zacznij od uaktualnienia sterowników drivermaxem wg. porady http://windows7forum.pl/szukanie-i-aktualizacja-sterownikow-oraz-identyfikacja-sprzetu-porada-t-2465.html, odnośnie klawiatury nie działa ci tylko i wyłącznie c z kreseczką czy wszystkie polskie znaki ? RE: Brak dźwięku z głośników - tomasztrutka - 27.02.2010 15:33 Nie działa mi tylko Polski znak pod literką c. Podczas pisania w ogóle nie reaguje. Samo c działa, tylko z kreseczka nie. A co do ustawień pod głośniki to wszystko sprawdzałem, ściągałem również nowe sterowniki, lecz wyskakiwał komunikat, że nie odnaleziono jakiegoś składnika HHMC czy coś takiego. RE: Brak dźwięku z głośników - ihatebuffering - 27.02.2010 15:39 Na Sevenie i na XP porty w kartach realtec standardowo mają inną kolejność i musisz to albo ręcznie zmienić albo w tym menedżerze od realteca, tam klikasz na ikonkę portu jack i ustawiasz co tam masz podłączone. RE: Brak dźwięku z głośników - tomasztrutka - 01.03.2010 10:53 Nie mam takiej możliwości, ponieważ nie mogę w ogóle uruchomić menadżera realtek. Nie mam nawet panelu sterowania, takiego jaki był zawsze w realteku. Wyczytałem gdzieś na forum, że trzeba wgrać jakaś poprawkę, podany był link, jednak kiedy próbowałem to zainstalować wyskoczył komunikat, że mam zainstalowaną nowszą wersję i nie potrzeby instalowania innej. RE: Brak dźwięku z głośników - grzesiek7 - 01.03.2010 16:55 A jak podłączysz słuchawki to słychać dźwięk?? RE: Brak dźwięku z głośników - ihatebuffering - 01.03.2010 16:55 Spróbuj odinstalować stare sterowniki do dźwięku wszystkie jakie tam masz i zainstaluj te [urln=http://pclab.pl/plik2_Realtek.High.Definition.Audio.Codecs.R2.43.html]POBIERZ[/urln] RE: Brak dźwięku z głośników - StoProcent - 08.03.2010 00:36 Miałem podobne sprawy , zainstaluj suite realteka i jego sterowniki , ustaw co potrzeba , jak w realteku i w zwykłych ustawieniach i gwarantuje że będzie działać zaraz podrzucę linka jak znajdę ewentual sam znajdziesz ![]() ![]() PS: właśnie mi się pobiera aktualizacja realteka , tam co tydzień są nowe sterowniki . mam DriverGenius , spróbuj Realtek High Definition Audio Driver R2.43 [urln]http://www.softmania.pl/program-1352-realtek_hd_audio_driver.html#m[/urln] z tego co mi wiadomo to są one najaktualniejsze ponieważ sam robię aktualki co jakieś 2 tygodnie , wersja wyszła 22 lutego 2010 r. Ja mam jeszcze Realtek ATI HDMI Audio Drivers - nie wiem czy to też Ci się nada ale najpierw zobacz czy będzie dobrze z tym sterownikiem co podałem link. Pozdrawiam , w razie co to pomogę. RE: Brak dźwięku z głośników - ihatebuffering - 08.03.2010 15:38 Linka do tych sterowników podawałem już wcześniej ale kolega chyba nas olał ![]() |