![]() |
Rozwiązany [rozwiązane] Win 7 przestał widzieć 2 dyski - druga instalacja 7-ki widzi wszystkie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany [rozwiązane] Win 7 przestał widzieć 2 dyski - druga instalacja 7-ki widzi wszystkie (/rozwiazane-win-7-przestal-widziec-2-dyski-druga-instalacja-7-ki-widzi-wszystkie-47803-t) |
[rozwiązane] Win 7 przestał widzieć 2 dyski - druga instalacja 7-ki widzi wszystkie - bogdanh - 05.11.2015 08:37 Zaśmieciłem stary system - złapałem jakieś świństwo. Oczyściłem antywirem i adwcleaner'em. System odżył, ale nie widzi dwóch dysków SATA. BIOS widzi, zarządzanie dyskami widzi - ale są nieaktywne (niby 0 zajętości). Nowa instalacja Win7 na czwartym dysku widzi wszystkie dyski jako prawidłowe - bez błędów (czyta, zapisuje...). Wszystkie dyski nie mają bad sektorów. Jednym słowem w starej instalacji Win coś się pokaszaniło. Jak można naprawić starą instalację? P.s. Sorry - przez brak okularów pomyliłem grupy. Miało być w software. Proszę admina o przeniesienie, ---EDIT--- Przyczyny nie poznałem, ale zapewne przez zamianę tasiemek na płycie w trakcie walki. Wystarczyło w "zarządzaniu dyskami" przypisać litery tym dyskom niewidocznym w "Mój komputer". Potem restart i odczekania, aż stara instalacja poudawała, że czyści dyski. ![]() |