![]() |
Bootowalny dysk HDD z instalkami systemów - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Bootowalny dysk HDD z instalkami systemów (/bootowalny-dysk-hdd-z-instalkami-systemow-47678-t) |
Bootowalny dysk HDD z instalkami systemów - phenix1 - 24.10.2015 08:17 Witam Pytanie do znawców tematu, jak z dysku HDD (mam kilka) podłączonego przez usb w stacji dokującej, stworzyć bootowalny dysk do instalek systemów i programów typu liveCD. Próbowałem programem YUMI i stworzyć stworzył instalke (Win7) na dysku, instalka odpaliła ale przy rozpoczęciu instalacji krzyczy mi, że nie widzi dysku i pyta o sterownik do urządzenia. Przy czy program LiveCD odpalają bez problemu jak chociażby Memtest czy gparted Znacie sposób jak coś takiego zrobić? Mam w domu kompy i lapki z systemami Win7, 8.1 i teraz jeszcze 10, a chciałbym również potestować sobie niektóre Linuxy. Pewnie zaraz ktoś powie, że najlepiej na pendrivie, jasne ale ja mojego bardzo często potrzebuję i często przegrywam dużą ilość danych więc odpada, można by w teorii kupić nowego ale wolałbym wykorzystać moje dyski HDD. |