![]() |
Rozwiązany Konto administratora bez jego uprawnień - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Konto administratora bez jego uprawnień (/konto-administratora-bez-jego-uprawnien-47423-t) |
Konto administratora bez jego uprawnień - Radek1713 - 01.10.2015 18:28 Witam, w systemie mam tylko jedno konto, jest to konto administratora, w normalny sposób (enter, lewy dwuklik myszy) mogę otworzyć tylko nieliczne aplikacje: eksplorator plików, chrome, excel, żeby otworzyć inne np. internet explorer musze naciśnąć PPM - uruchom jako administrator, Odblokowałem wbudowane konto administratora to samo Ani z jednego ani z drugiego nie mam dostępu do Panel Sterowania > Konta użytkowników > Zmień ustawienia funkcji kontrola konta użytkownika ( działa tylko w trybie awaryjnym) Wygląda to tak jakbym na kontach administratora nie miał jego uprawnień System świeźo po formacie, wydaje mi się, że przed instalowaniem któryś sterowników/ programów było normalnie Jakiś pomysł? EDIT programy, których nie mogę otworzyć normalnie, są to aplikacje systemowe: kalkulator, paint, sticky notes, gry (freecell, kierki) wyjątkiem jest eksplorator EDIT 2: Gdyby komuś miało się przydać to odpowiedzialnym za to był Lenovo OneKey Theatre, |