![]() |
Jak odwrócić proces automatycznego scalenia folderów - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak odwrócić proces automatycznego scalenia folderów (/jak-odwrocic-proces-automatycznego-scalenia-folderow-47419-t) |
Jak odwrócić proces automatycznego scalenia folderów - Hermit - 01.10.2015 15:30 Witam. Mam wydaje mi się dość banalny problem, ale nie za bardzo wiem jak sobie z nim poradzić :/ Chciałem zmienić lokalizację niektórych folderów, żeby nie zajmowały miejsca na dysku C. Foldery typu moje dokumenty itp. Przenosiłem je z menu właściwości o ile dobrze pamiętam i po przeniesieniu na dysk D folder w którym miało to być zapisane znikał... chciałem wrócić sytuację i przeniosłem z powrotem "moje dokumenty" do "Użytkownicy"->"HP" Niestety Folder "HP" zniknął i powoduje to wiele niedogodności :/ Są one jak gdyby scalone. Jak mogę to odwrócić? Obecnie widzę tylko folder "Moje dokumenty" w którym jest wszystko razem :/ Edit System: Windows 7 obecnie upgrade do Win 10. Po upgradzie problem pozostał bez zmian. Myślę o zainstalowaniu systemu od nowa, ponieważ nie mogę znaleźć rozwiązania dla mojego problemu. RE: Jak odwrócić proces automatycznego scalenia folderów - thermalfake - 04.10.2015 20:34 Nie mam pojęcia jak to teraz odwrócić ale... jak już będziesz stawiał system od nowa pomyśl o przeniesieniu folderów z głową za pomocą dowiązań czyli linków symbolicznych - przekierowanie w de facto inne miejsce, natomiast pierwotna informacja zostaje. Żeby zobaczyć jak to działa: - utwórz sobie nowe konto - przeloguj się na konto administracyjne i przenieś profil na drugą partycję - utwórz w folderze C:\Użytkownicy dowiązanie z nazwą konta wskazującą na lokalizację profilu np mklink c:\Users\Hermit d:\Dane\Hermit RE: Jak odwrócić proces automatycznego scalenia folderów - Hermit - 05.10.2015 02:21 Jeśli mam ukrytą partycje z systemem to jak ją znajdę? |