Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą (/windows-7-nie-komunikuje-sie-z-kierownica-4719-t) |
Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Pawelek_kg - 22.02.2010 16:31 Mam kierownice firmy formel, dostałem wraz z nią płytę ze sterownikami ale po zainstalowaniu pojawia mi sie wciąż okienko "Nie rozpoznano urządzenia USB" , XP'ek znajdywał ją nawet bez zainstalowanych sterowników. Próbowałem zmieniać zgodnosć systemu i uruchamiac jako administrator, jednak nic nie pomaga i wychodzi na to ze niepotrzebnie kupiłem NFS'a shift Ma ktoś jakieś rady ? //google mi nie pomogło. RE: Windows 7 nie czyta kierownicy - John - 22.02.2010 16:53 A czy te sterowniki są pod windows Seven (ew. Vista)?. Jeśli nie to poszukaj na stronie producenta nowszych sterów. RE: Windows 7 nie czyta kierownicy - Pawelek_kg - 22.02.2010 17:10 Nie, nie są pod 7 ani nawet nie ma ich pod viste, a strony producenta najprawdopodobniej nie ma (szukałem z 30min) :< RE: Windows 7 nie czyta kierownicy - Dzejkop - 22.02.2010 17:14 Jeżeli sterowniki, programy, gry nie chcą się zainstalować - nie działają RE: Windows 7 nie czyta kierownicy - slump - 22.02.2010 17:33 To co wyżej i powiedz nam nazwę kierownicy, producenta, sn, jeśli są podane. RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Pawelek_kg - 22.02.2010 17:48 Zainstalować, to się instaluje ale to sterowniki pod XP.. nazwa kierownicy- Formel Professional Interaktive Vibration s/n HY842. przed chwila wyczytałem na pewnym forum, że jest to odpowiednik kierownicy 'TRACER TRK-V13 SUPERCHARGER!' wszystko to samo jest ale inna firma, niestety na nią też nie mogę nic znaleźć :/ // Nie da się nic zrobić ? Bo przecież na xpeku nawet bez sterowników znajdowało ;/ RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Dzejkop - 22.02.2010 20:32 No o to chodzi... PPM na instalator, Właściwości -> zgodność -> z listy wybierz XP. Zatwierdź i odpal instalator. Dodatkowo możesz wziąć PPM -> urucham jako administrator. RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Pawelek_kg - 22.02.2010 23:57 Próbowałem tak też ... i nic RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - slump - 23.02.2010 01:33 Tych wypróbuj: [urln]http://www.tracer.pl/Pictures/TRA/JOY/16350/ster_16350.rar[/urln] RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Pawelek_kg - 23.02.2010 14:19 Niestety, chyba będę musiał się przesiąść na XP'eka. Nie pojmuje tego jak na XP znajdowało ją bez sterowników a tutaj w ogóle nawet po zainstalowaniu ich. RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - bugaobugao - 11.04.2010 20:17 Witam Mam podobny problem kierownica formel profesional na XP wszystko ładnie pięknie a na 7 nie trybi Czy uporał się już z tym problemem ktoś ? Czy są jakieś sterowniki pod 7 czy jedynym wyjściem jest powrót na XP?? |