Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą (/windows-7-nie-komunikuje-sie-z-kierownica-4719-t)

Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Pawelek_kg - 22.02.2010 16:31

Mam kierownice firmy formel, dostałem wraz z nią płytę ze sterownikami ale po zainstalowaniu pojawia mi sie wciąż okienko "Nie rozpoznano urządzenia USB" , XP'ek znajdywał ją nawet bez zainstalowanych sterowników.

Próbowałem zmieniać zgodnosć systemu i uruchamiac jako administrator, jednak nic nie pomaga
i wychodzi na to ze niepotrzebnie kupiłem NFS'a shift Zły

Ma ktoś jakieś rady ?

//google mi nie pomogło. Zniesmaczony

RE: Windows 7 nie czyta kierownicy - John - 22.02.2010 16:53

A czy te sterowniki są pod windows Seven (ew. Vista)?. Jeśli nie to poszukaj na stronie producenta nowszych sterów.

RE: Windows 7 nie czyta kierownicy - Pawelek_kg - 22.02.2010 17:10

Nie, nie są pod 7 ani nawet nie ma ich pod viste, a strony producenta najprawdopodobniej nie ma (szukałem z 30min) :<

RE: Windows 7 nie czyta kierownicy - Dzejkop - 22.02.2010 17:14

Jeżeli sterowniki, programy, gry nie chcą się zainstalować - nie działają

RE: Windows 7 nie czyta kierownicy - slump - 22.02.2010 17:33

To co wyżej i powiedz nam nazwę kierownicy, producenta, sn, jeśli są podane.

RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Pawelek_kg - 22.02.2010 17:48

Zainstalować, to się instaluje ale to sterowniki pod XP.. nazwa kierownicy- Formel Professional Interaktive Vibration s/n HY842.
przed chwila wyczytałem na pewnym forum, że jest to odpowiednik kierownicy 'TRACER TRK-V13 SUPERCHARGER!' wszystko to samo jest ale inna firma, niestety na nią też nie mogę nic znaleźć :/ // Nie da się nic zrobić ? Bo przecież na xpeku nawet bez sterowników znajdowało ;/

RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Dzejkop - 22.02.2010 20:32

No o to chodzi...
PPM na instalator, Właściwości -> zgodność -> z listy wybierz XP. Zatwierdź i odpal instalator. Dodatkowo możesz wziąć PPM -> urucham jako administrator.

RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Pawelek_kg - 22.02.2010 23:57

Próbowałem tak też ... i nic Zakłopotany

RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - slump - 23.02.2010 01:33

Tych wypróbuj: [urln]http://www.tracer.pl/Pictures/TRA/JOY/16350/ster_16350.rar[/urln]

RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - Pawelek_kg - 23.02.2010 14:19

Niestety, Smutny chyba będę musiał się przesiąść na XP'eka. Nie pojmuje tego jak na XP znajdowało ją bez sterowników a tutaj w ogóle nawet po zainstalowaniu ich.

RE: Windows 7 nie komunikuje sie z kierownicą - bugaobugao - 11.04.2010 20:17

Witam
Mam podobny problem kierownica formel profesional na XP wszystko ładnie pięknie a na 7 nie trybi Smutny Czy uporał się już z tym problemem ktoś ? Czy są jakieś sterowniki pod 7 czy jedynym wyjściem jest powrót na XP??