![]() |
Zmiana nazwy połączenia lokalnego. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Zmiana nazwy połączenia lokalnego. (/zmiana-nazwy-polaczenia-lokalnego-47096-t) |
Zmiana nazwy połączenia lokalnego. - dpetx - 03.09.2015 14:12 Witam. Tak, wiem temat już był ale mam nieco inny problem. Potrzebuję zmienić nazwę na taką bez polskich znaków. Niestety jest to nazwa wirtualnego połączenia (citrix). Karta jest widoczna w managerze urządzeń ale nie ma jej już w połączeniach sieciowych - przynajmniej tych w interfejsie graficznym. Jest widoczna jeżeli wykonam polecenie "ipconfig". Jest widoczna jako: "Połączenie lokalne* 12" - u mnie taką przyjęła nazwę. Próbowałem w rejestrze ale tam zmiana nazwy nie powoduje zmiany nazwy po wydaniu "ipconfig". Polecenie netsh też nie chce zmienić nazwy tego interfejsu. Brakuje mi pomysłów. |