![]() |
Przywracanie ustawień fabrycznych Windows7 z Partycji Recovery (ASUS) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Przywracanie ustawień fabrycznych Windows7 z Partycji Recovery (ASUS) (/przywracanie-ustawien-fabrycznych-windows7-z-partycji-recovery-asus-46896-t) |
Przywracanie ustawień fabrycznych Windows7 z Partycji Recovery (ASUS) - Blackf - 19.08.2015 10:08 Witam, od dłuższego czasu mój komputer zacina się, zapewne od tego, że jest zawalony śmieciami. Chciałbym usunąć wszystkie pliki i zostawić system świeżutki jak po kupieniu, dowiedziałem się, że jest możliwość sformatowania mojego PC, lecz nie mam płyty. Jedyne co posiadam na komputerze to dysk "Recovery (E ![]() ![]() ![]() Czy jest możliwość za pomocą tego dysku wyczyścić komputer do zera? To jest mój PC: ![]() Od razu mówię, że jestem zielony i prosiłbym po polsku o wytłumaczenie jak to zrobić. Przy starcie systemu klikając F9 mogę włączyć tylko System Windows 7, nie mam żadnego instalatora systemu. Proszę o szybką pomoc. RE: Przywracanie ustawień fabrycznych Windows7 z Partycji Recovery (ASUS) - GamerPL - 19.08.2015 11:09 Musisz programem EaseUs ukryć partycję Recovery ![]() RE: Przywracanie ustawień fabrycznych Windows7 z Partycji Recovery (ASUS) - Blackf - 19.08.2015 11:50 (19.08.2015 11:09)GamerPL napisał(a): Musisz programem EaseUs ukryć partycję Recovery I po ukryciu będę miał już Windows Setup pod F9 ? @edit Nadal nie ma Win Setup pod F9 :/ RE: Przywracanie ustawień fabrycznych Windows7 z Partycji Recovery (ASUS) - thermalfake - 19.08.2015 13:49 Nie działa ponieważ rozpartycjonowałeś dysk twardy wg własnej koncepcji ZAMIAST NAJPIERW wykonać nośniki recovery a potem dzielić jak się podoba. Załatw sobie dobrej jakości płyty DVD i programem Asus AI Recovery Burner utwórz kopię i z niej odtwarzaj. Możesz otrzymać błąd iż nie odnaleziono partycji odzyskiwania - rozwiązanie jest na forum, poszukaj bo nie pamiętam dokładnie gdzie. RE: Przywracanie ustawień fabrycznych Windows7 z Partycji Recovery (ASUS) - Blackf - 19.08.2015 15:41 Nic nie rozpartycjonowałem, dysk dostałem podzielony, po prostu zmieniłem ich nazwę. RE: Przywracanie ustawień fabrycznych Windows7 z Partycji Recovery (ASUS) - thermalfake - 20.08.2015 13:58 Nie odpisuję na wiadomości przez PW - bądź spostrzegawczy - informacja w podpisie. Cytat:Jakieś 2 lata temu zrobiłem 4 płyty na których jest kopia zapasowa, zapomniałem o nich całkowicie, a przed chwilą je znalazłem. Jak ich użyć? Standardowo na stronach producenta z supportem dla konkretnego modelu są instrukcje. Tu nie ma filozofii - wciskamy podczas startu klawisz F8 jak w innych pecetach czy płytach marki Asus aby uruchomić Boot menu i wybieramy napęd do rozruchu jako jednorazowy boot. Wkładasz pierwszą opisaną płytę z nośnikiem recovery - nie mylić tego ze zrobioną zwykłą kopią zapasową. Dalsza procedura jest ta sama jak w przypadku przywracania z partycji. Cała instrukcja użytkowania jest niżej http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/Desktop/CG8350/CE6181_CG8350.zip |