![]() |
Reinatalacja systemu Windows 7 z ukrytej patrycji. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Reinatalacja systemu Windows 7 z ukrytej patrycji. (/reinatalacja-systemu-windows-7-z-ukrytej-patrycji-46810-t) |
Reinatalacja systemu Windows 7 z ukrytej patrycji. - nexomes2388 - 15.08.2015 02:10 Chciałbym zreinstalować system Windows 7,jednak nie mam żadnej płytki instalacyjnej oraz jestem w tym temacie kompletnie zielony. Poszperalem trochę w internecie i znalazłem tam propozycje reinstalacji systemu Windows 7 z ukrytej Patrycji. Jako iż wyczytałem, że jest to bardzo prosty sposób chciałbym się na niego zdecydować, jednak nie napisano tam co i jak, więc zgłaszania się do was z pomoca. Noj sprzęt to laptop HP. Jeszcze raz chciałbym przypomniec, że jestem w tym kompletnie zielony więc proszę opisać wszystko krok po kroku, bardzo dziękuje za zaangażowanie i pomoc! ![]() Chciałem niedawno przywrócić system z ukrytej patrycji, ponieważ płytki z windowsem nie mam. Jednak nie wiem jak tomsien stało, ale patrycja została usunięta, da się ją jakoś odzyskać i zreinstalować komputer? RE: Odzyskanie usunietej ukrytej patrycji. - GamerPL - 15.08.2015 13:36 Da się pożyczyć od kolegi płytkę z windowsem 7(NIE recovery z innego laptopa) i na niej zreinstalować system ![]() RE: Odzyskanie usunietej ukrytej patrycji. - nexomes2388 - 15.08.2015 13:45 Tylko w tym problem, że nie mam takiego znajomego który by ta płytę miał. Nier znasz może jakiegoś innego sposobu żeby usunąć dosłownie wszystko z komputera prócz tych podstawowych programów itd? Bo ni mogę nic znaleźć cpo by mi przywróciło laptopa do stanu fabrycznego. plyty ani ukrytej pamięci nie mam, a nic innego nie znalazłem. :C RE: Odzyskanie usunietej ukrytej patrycji. - thermalfake - 15.08.2015 14:28 Nie zadbano o kopię nośnika w formie recovery po zakupie. Dodatkowo bezmyślnie usunięto ukrytą partycję. Więc jakim cudem i z czego chcesz przywracać fabryczny system ? W sieci jest pełno informacji jak sobie poradzić z reinstalacją nie mając recovery, bez najmniejszego problemu i wysiłku po polsku. Na tym forum również gdyż ten temat przewija się non stop. Ale trzeba chcieć chwilkę poszukać i jak widać nie wymaga to żadnych specjalnych umiejętności Odnosi się do obojętnie jakiego producenta laptopa: http://windows7forum.pl/formatowanie-laptopa-brak-recovery-i-plyt-46593-t?pid=196968#pid196968 Opis przywracania w laptopach HP też nie jest tajemnicą i bardzo łatwy do znalezienia. Co nie oznacza, że z niego już skorzystasz skoro tak załatwiłeś ten laptop http://support.hp.com/pl-pl/document/c01904674 Generalnie jeśli nie chcesz się tym babrać, nie masz od kogo wypożyczyć czystego oem'a, zleć to w serwisie, odżałuj 100zł lub tyle ile sobie zażyczą i będziesz miał to zrobione - oczywiście nie będzie to fabryczna kopia z przywracaniem jak wcześniej było. RE: Odzyskanie usunietej ukrytej patrycji. - nexomes2388 - 15.08.2015 15:17 No trochę go załatwiłem, tylko nie ja. Jeśli nie da się, lub jest to dość trudne do zrobienia to wolałbym skorzystać z innej opcji. Nie znasz może jakiegoś programu lub też porady jak wszystko przeczyścić z Windowsa? Wszystkie programy, pliki itd. Na razie chcę go trochę oczyścić, żeby jakoś śmigał, później go oddam do serwisu. RE: Reinatalacja systemu Windows 7 z ukrytej patrycji. - thermalfake - 17.08.2015 19:10 Dostałeś konkretne odpowiedzi. W czym nadal jest problem bo nadal mnożysz bezmyślnie niepotrzebne wątki. Logika jest tu prosta jak budowa cepa - nie ma jak przywrócić systemu fabrycznego to trzeba zdobyć nośnik instalacyjny systemu. Samoistnie się nie sformatuje i nie przeinstaluje. |