![]() |
Wymiana pamięci RAM w notebooku HP mini - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Wymiana pamięci RAM w notebooku HP mini (/wymiana-pamieci-ram-w-notebooku-hp-mini-46792-t) |
Wymiana pamięci RAM w notebooku HP mini - Christof94 - 13.08.2015 16:44 Witam serdeczne Od niedawna jestem posiadaczem Notebooka HP Mini 210-4000 o w miarę dobrych parametrach (Windows 7 starter 32-bitowy; Intel® Atom™ CPU N2800; 1.86GHz 4CPU; 2GB RAM; Intel® Graphivs Media Accelerator 3600 Series; dysk twardy 300GB) I tak się zastanawiam nad tym czy można wymienić pamięć na kość o mocniejszych parametrach? np 4 GB RAM RE: Wymiana pamięci RAM w notebooku HP mini - thermalfake - 13.08.2015 17:48 Nie ma sensu ani pod względem rozmiaru pamięci (Starter obsługuje legalnie max 2GB) ani pod względem parametrów = pieniądze wyrzucone w błoto bo różnicy żadnej nie zauważysz. To nie jest ani platforma pecetowa ani podzespoły nie mają żadnego startu do średniej klasy obecnie laptopa, przypominam to jest intel atom. RE: Wymiana pamięci RAM w notebooku HP mini - Christof94 - 13.08.2015 19:30 A czy są programy które przyspieszają lub optymalizują system? RE: Wymiana pamięci RAM w notebooku HP mini - thermalfake - 13.08.2015 19:40 Wyczyścić z producenckiego bloatware'u i tyle jesli ma być to bezkosztowo. Pomyśleć nad dyskiem SSD. Słaby sprzęt, jeszcze gorsze możliwości systemu. Cudów nie będzie. A ja nie wiem co Ty chcesz na tym sprzęcie robić. |