Windows 7 - zablokowany pasek zadań, explorer.exe ma 90% CPU... - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +---- Dział: Logi (/logi-54-f) +---- Wątek: Windows 7 - zablokowany pasek zadań, explorer.exe ma 90% CPU... (/windows-7-zablokowany-pasek-zadan-explorer-exe-ma-90-cpu-46590-t) |
Windows 7 - zablokowany pasek zadań, explorer.exe ma 90% CPU... - efelinkaaa - 01.08.2015 15:21 Witam wszystkich i proszę o poradę. Mam Windows 7. Od kilku tygodni mam ogromne problemy z paskiem zadań - nie działa. Tak samo jak zamykanie stron itd. Działa dopiero po zamknięciu procesu explorer.exe i włączeniu go na nowo, ale to też rozwiązuje problem na jakąś godzinę (czasami samo uruchomienie managera rozwiązuje problem i pasek się odwiesza). Sam proces explorer, w momencie takiej zawiechy zajmuje nawet nawet 90% CPU... Ponadto nie mogę zamykać okien - czy to przeglądarki czy zwykłego kalkulatora. Cofałam system do czasu kiedy było ok, nic to nie dało. Skanowałam Esetem i AntiMalwarem i zero problemu. Wyczyściłam ccleanerem. Nie wiem co jest nie tak, ale komputer tak muli, że szok. Proszę o pomoc. Jeśli trzeba jakieś logi czy coś to dajcie znać, a wkleję RE: Windows 7 - zablokowany pasek zadań, explorer.exe ma 90% CPU... - LadyInBlue - 01.08.2015 18:51 Zrób logi OTL'em bądź FRST'em, daj je np na wklej.org i daj linki tutaj. Poradnik OTL Poradnik FRST |