Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu Zepsuty Monitor - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu Zepsuty Monitor (/zepsuty-monitor-46579-t)

Zepsuty Monitor - pepsi22 - 31.07.2015 19:48

Witam Mam problem z monitorem gdy włączam komputer i monitor włącza się i nagle znika obraz sam Zacieszacz i znowu pojawi się na chwile i znowu znika i potem już się nie włącza trzeba wyłączać monitor od nowa i chwila i znika

Pomocy Zacieszacz Zakłopotany

RE: Zepsuty Monitor - thermalfake - 01.08.2015 06:59

Coś więcej na temat całości sprzętu, jego konfiguracji sprzętowej ?
Jaki model monitora ? To ma zewnętrzny zasilacz czy podpięty tylko kabel zasilający ?
Monitor był testowo podłączony pod inny sprzęt ? Jakiego koloru mruga dioda o ile mruga po wyłączeniu obrazu ?
Inny monitor podpięty do tego komputera to samo czy nie ?
Kabel VGA bądź DVI (w zależności od tego czym podpięty z komputerem) podmieniony ?

RE: Zepsuty Monitor - pepsi22 - 01.08.2015 09:47

No więc tak model to Emachines 19T6W . Podpięty kabel .Nie nie był podłączany nigdzie .Na niebiesko i cały czas nie przestaje .Nie działa normalnie Zacieszacz .Kabel to Vga . Tak Bo się tamten kabel zepsuł ale dokupiłem z tej samej firmy takżę

nwm nie znam się tak dobrze na komputerze jeśli chodzi o 1 Pytanie

RE: Zepsuty Monitor - Nostromo - 01.08.2015 10:26

(01.08.2015 09:47)pepsi22 napisał(a):  nwm nie znam się tak dobrze na komputerze jeśli chodzi o 1 Pytanie

W pasek wyszukiwania panelu bocznego wpisz: msinfo32.exe
Więcej informacji otrzymasz za pomocą zewnętrznej aplikacji np. Speccy

RE: Zepsuty Monitor - thermalfake - 01.08.2015 13:19

Tak jak pisałem, proszę podmienić monitory - jeśli nie samemu to poprosić kogoś doświadczonego. Niebieska dioda sygnalizuje iż obraz dociera do monitora (nie jest w stanie spoczynku więc problem po stronie komputera, karty grafiki odpada). Z dużym prawdopodobieństwem stwierdzam uszkodzenie toru zasilania monitora, problem z podświetleniem matrycy bądź problem z elektroniką sterującą.

RE: Zepsuty Monitor - pepsi22 - 01.08.2015 14:57

(01.08.2015 13:19)thermalfake napisał(a):  Tak jak pisałem, proszę podmienić monitory - jeśli nie samemu to poprosić kogoś doświadczonego. Niebieska dioda sygnalizuje iż obraz dociera do monitora (nie jest w stanie spoczynku więc problem po stronie komputera, karty grafiki odpada). Z dużym prawdopodobieństwem stwierdzam uszkodzenie toru zasilania monitora, problem z podświetleniem matrycy bądź problem z elektroniką sterującą.

Podmieniałem na innym Monitorze działa super wszystko jest ok

RE: Zepsuty Monitor - pepsi22 - 01.08.2015 14:57

(01.08.2015 13:19)thermalfake napisał(a):  Tak jak pisałem, proszę podmienić monitory - jeśli nie samemu to poprosić kogoś doświadczonego. Niebieska dioda sygnalizuje iż obraz dociera do monitora (nie jest w stanie spoczynku więc problem po stronie komputera, karty grafiki odpada). Z dużym prawdopodobieństwem stwierdzam uszkodzenie toru zasilania monitora, problem z podświetleniem matrycy bądź problem z elektroniką sterującą.

Podmieniałem na inny Monitor działa super wszystko jest ok

RE: Zepsuty Monitor - thermalfake - 01.08.2015 15:08

Eh, forum to nie koryto do którego się przychodzi tylko po to aby otrzymać na szybko odpowiedź, robić wszystko po swojemu byle jak nie odnosząc się do zaleceń do notatek moderatorów czy też na zakończenie zwykłego ani słowa dziękuję.