Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Czy obraz systemu będzie działał na innym dysku? (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Czy obraz systemu będzie działał na innym dysku? (rozwiązany) (/czy-obraz-systemu-bedzie-dzialal-na-innym-dysku-rozwiazany-4638-t)

Czy obraz systemu będzie działał na innym dysku? (rozwiązany) - nunek21 - 20.02.2010 00:37

Mam takie małe pytanie, czy obraz partycji ok 40GB który powstał na dysku Seagate 160GB, będzie tak samo działał na takiej samej partycji systemowej, ale na dysku Samsung 500GB? Chodzi mi o to, czy ten sam obraz, będzie bez problemowo chodził, ale na innym dysku.

RE: Czy obraz systemu będzie działał na innym dysku? - Bogdan666ing - 20.02.2010 07:24

Nie wiem jak z obrazem utworzonym pod Windows ale proponuję skorzystać z Norton Ghost lub Acronis do zrobienia kopii partycji. Dla pewności można jeszcze zrobić na nowym dysku partycję o takim samym rozmiarze, później ją można powiększyć choć ja robiąc obraz w Ghost bez problemu kopiowałem obraz np. systemu z partycji mniejszej na większą i nieważne było czy to ten sam dysk czy inny.

RE: Czy obraz systemu będzie działał na innym dysku? - nunek21 - 20.02.2010 12:04

Tak jak napisałeś, tak tez już wcześniej zrobiłem, tzn mam utworzoną kopię partycji. Ale na pewno Tobie wszystko działało potem jak należy?

RE: Czy obraz systemu będzie działał na innym dysku? - Bogdan666ing - 20.02.2010 14:45

Bez żadnych komplikacji, z systemem nie było problemu.

RE: Czy obraz systemu będzie działał na innym dysku? - nunek21 - 20.02.2010 18:34

Wiem co chciałem. Temat do zamknięcia. Dzięki