![]() |
Windows 7 nie widzi napędu dvd - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Windows 7 nie widzi napędu dvd (/windows-7-nie-widzi-napedu-dvd-4627-t) |
Windows 7 nie widzi napędu dvd - grzesiek7 - 19.02.2010 19:22 Witam. Wiem, że na tym forum już jest pare podobnych wątków ale nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Musiałem szybko nagrać piosenki na płytkę, ale nie miałem odpowiedniego programu. Zainstalowałem stare nero ale problemy ze zgodnością były to zainstalowałem jakiś inny program inCD. Zrestartowałem kompa wkładam płytke i nic. w kompie nie widać napędu. W men, urządzeń przy napędzie wykrzyknik w trójkąciku i w stanie urządzenia pisze "System Windows nie może uruchomić tego urządzenia sprzętowego, ponieważ jego informacje o konfiguracji (w rejestrze) są niekompletne lub uszkodzone. (Kod 19)" . Mieliście coś takiego?? RE: Windows nie widzi napędu dvd - War_3_ - 19.02.2010 19:55 Ja bym zaczął od Aktualizacja i instalacja sterowników. I oczywiście od zbootowania płytki Windows 7 i użył opcji napraw, ewentualnie przywrócił system do stanu sprzed nero. RE: Windows nie widzi napędu dvd - stingear - 19.02.2010 20:09 Prawdopodobnie spowodowała to jedna z tych aplikacji, które zainstalowałeś. Wywal to z systemu, w Menadżerze urządzeń odinstaluj ten napęd, zrestartuj komputer i pozwól niech system sam sobie go zainstaluje. Potem pobierz sobie np Nero 7 i zainstaluj, używając opcji dostosuj, a następnie przy wyborze instalowanych elementów, odznacz wszystko oprócz dwóch pierwszych opcji,(to chyba Nero Burning Room oraz Nero Express) a następnie wciśnij WinKej+R i wpisz msconfig i w zakładce Uruchamianie odznacz Nerocheck(coś w tym rodzaju) i powinno być wszystko ok. RE: Windows 7 nie widzi napędu dvd - grzesiek7 - 20.02.2010 13:28 Wszystko zrobiłem, ale i tak nie działa. Pozostaje chyba tylko format. RE: Windows 7 nie widzi napędu dvd - slump - 21.02.2010 04:59 A może przywracanie sytemu do czasu sprzed wystąpienia problemu? RE: Windows 7 nie widzi napędu dvd - Bogdan666ing - 21.02.2010 07:34 Spróbuj przepiąć napęd na inne gniazdo na płycie, może wtedy wyszuka stery poprawnie. I po tym sprawdź przed zainstalowaniem jakiejkolwiek aplikacji do nagrywania czy działa zapis spod Windy, wystarczy zawartość przyszłej płytki przeciągnąć na ikonę nagrywarki. |